onsdag 1 februari 2017

Brasa utan ved

När kvicksilvret står lågt och snön yr runt husknuten är det skönt att krypa upp i soffan framför en värmande brasa. Och brasa kan man ha, utan att. Läs mer: Mysig brasa utan ved.


Skorstensfria kaminer kan ställas var som helst i rummet, utan installation. De passar därför lika bra i.

En skorstensfri kamin släpper inte ut någon rök och kan därför ställas i en helt vanlig lägenhet utan rökkanaler. Den kräver varken installation,. Bioetanol är också enklare att tända än ved : Häll i bioetanol. Under senare år har marknaden överrösts av skorstensfria eldstäder som drivs på annat bränsle än ved.


Fördelen med en skorstensfri eldstad är att man inte behöver installera en skorsten. Globe är utrustad med marknadens mest avancerade etanolbrännare som brinner utan rök, sot eller aska . Låt inte brist på skorsten stoppa dig från att uppleva stämningsskapande eld.

BAUHAUS är återförsäljare av en mängd olika spisar, allt från små vägghängda till större golvstående modeller i färgerna vit och svart. Att tänka på vid användning av dessa spisar är god ventilation! Vill du inte elda för att skapa en mysig brasa. El men ingen rök är det senaste inom avdelningen trivselbrasor. Istället för ved eldar man etanol, som endast avger koldioxid och vatten.


Så fixar du brasa utan skorsten. Man slipper hantering av ved och aska, och har en uppsjö av olika modeller att välja bland. Placera den skorstensfria eldstaden där du vill. Att skaffa en gel brasa är ett bra alternativ för dig som vill ha en mysig brasa. Bränslepatronerna brinner i 2-timmar och finns med eller utan doft av t. Många som krokat på trenden att elda med ved i kamin, brasa eller panna har minst lika hälsovådlig luft hemma i vardagsrummet som på en hårt.


Rengör eldstad och skorsten invändigt en gång per år, då får du mycket varmare eldstad. Ett sotlager på bara någon millimeter reducerar effekten så att värmen inte sprids ut genom gjutjärnet, utan direkt ut ur skorstenen. Rengör oftare om du eldar mycket furu, som ger mer sot än andra träslag. Att krypa ihop framför en levande brasa är en dröm för många.


I stället för ved köper du vätska som drivmedel.

En liter bioalkohol räcker i ett par timmar. Så lätt fixar du en kamin utan skorsten. Men hur många brasor kan man bränna utan att behöva känna sig orolig? På vilket sätt kan en hårtork vara bra att ha, när man tänder en brasa ? Tillverkaren ger anvisningar om hur många brasor man kan bränna efter varandra i eldstaden och hur mycket ved man maximalt kan bränna per gång. Med hjälp av gasolbrasor som energikälla får du snabbt och enkelt värme och mys utan krångel!


Välkommen in till Elda Stockholm. Gasolbrasor - värme utan ved. Dessutom kan du reglera lågornas utseende och intensitet för att få till precis den typ av brasa som du önskar för stunden. Tänk Er en fin dag i slutet av september med lite fågeljakt i södra Lapplan utan el, vatten från källan bredvid den lilla jaktstugan och de första snöflingorna börjar falla. Man samlar lite torr gammal ved i skogen, tänder en sprakande brasa och bara njuter och förundras av hur livet är när det är som bäst!


De flesta kaminer bör inte eldas med mer än två kilo ved i timmen. Ett annat fel är att strypa tillförseln av förbränningsluft för att veden ska brinna längre. Detta leder lätt till tjärbildning och ökad risk för soteld.


Och risken med för stora brasor under för lång tid är att närliggande träkonstruktioner, som bjälklag, . En brasa är ofta ett sätta att öka trivseln inomhus och eldning med biobränsle som ved , pellets, flis och liknande är bra val ur miljösynpunkt. Tyvärr kan den här typen av bränsle. Eldar du brasan rätt brinner den med en klargul låga utan att sota eller imma igen kaminens glas. Från skorstenen syns då inte . Lägg den brinnande briketten mellan vedträna.


Lägg sedan normalved med klyvsidan mot den brinnande briketten i önskat antal. Torr ved och modern utrustning är det absolut bästa när du ska elda med ved. Mycket energi försvinner också utan att det genererar värme. När du anlägger en brasa på en glödbädd eller när man har större bitar av ved behövs större mängd luft. Tänk också på att inte ha alltför kraftfullt drag på från tilluften när ni skall tända brasan ifall ni får så högt ös att tändveden bara brinner upp utan att ge en rejäl.


Det finns många knep för att få fyr på en brasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения