tisdag 13 september 2016

Ventilation kylrum

Det ska vara möjligt att reglera temperaturen så att lokalen är kall när det är varmt ute, och varm när det råder sträng kyla utomhus. Detta kan ordnas dels genom termostatstyrda element, dels genom väl fungerande ventilation med en fläkt. Bygger man ett kylrum i anslutning till slaktboden har man kylan där . Det är viktigt att få god luftväxling i spalten.


I takt med att jägarna blivit alltmer medvetna om hur viktigt det är att låta köttet hänga bygger alltfler jaktlag kylrum för att få bättre hängningsklimat åt köttet.

Men resultatet har inte blivit det förväntade och många rapporterar att köttet har börjat lukta illa redan efter några dagar i kylrummet. Vi har delat vårat slakthus i slakrum resp. I slaktrummet får älgarna hänga 1-dygn för nedkylning innan dom körs in i kylrummet beroende på vuxen el. Vi hänger våra älgar i bäckenhäning med en kedja genom bäcken . Det gör även att kylaggregatet får jobba mycket hårdare vilket gör att kylan ökar på isoleringen och driftkostnaderna går upp.


Utrymmets placering är viktig. Står det fritt i ett öppet rum eller är det inbyggt med en omkringliggande luftspalt behövs ventilation. Behöver man ha någon typ av mekanisk ventilation i rummet eller räcker det med en vanlig blockventil?

Ta alltid ut lycka i förskott, det värsta som kan hända är att du var glad i onödan. För frysrum används normalt väggar, tak och golv med PUR-panel med tjocklek 1mm och för kylrum mm. Ytbeläggningen är normalt i livsmedelssäker vit polyester.


Kan även erhållas i rostfri plåt med yta IIB. Rummens yttermått är modulanpassade om 1mm. Gäller även invändig höjd. Panelerna låses ihop med . Kylrum – när kylskåpet inte räcker till Ibland räcker inte ens den största kylen till.


När du hanterar stora mängder kött är. Se till att kylrummet har bra ventilation ,. Takhöjden blir max i kylrummet , tanken blir att hänga älgar i kvartar men det mesta viltet blir gris och hjort så då blir det inga problem. Här finner du leverantörer som säljer kylrum ,frysrum. Mer information om företagens produkter inom frysrum, kylrum finns på respektive bolags hemsida. Broschyr: EC-motorer i kylrum och frysdiskar.


Effektivare EC-motorer och fläktar för tuffa hygienkrav i kylrum. Ventilation , luftkonditionering och kylteknik. Kylar och kyldiskar är ett aktuellt exempel men EC- teknologin ger också kondensorer bättre kylprestanda och minskad energiförbrukning, förångare blir energieffektivare, luftridåer och ventilation effektivare och .

Det finns också ekonomiska fördelar på grund av den enkla positioneringen och materialbesparingar. I uppdraget ligger också att uppgradera övriga befintliga klimatrum med avseende på befuktning. Klimatrummen används för långtidsförvaring av produkter, hållbarhetstester m m. Rummen i sig är inte klassade som renrum med. Isolerelement monteras på färdigställt golv.


Genomföringar för ventilationskanaler, rörledningar och elkablar (även för annan entreprenör) levereras och tätas av KE, så att vattenånga ej kan. Erforderlig ventilation skall finnas. Luleå På sex punkter får en restaurang i Luleå kritik för sin livsmedelshantering. Det var vid en oanmäld inspektion från miljökontorets sida som följande kritiserades: Allmänt dålig ventilation , vilket gynnar bakterietillväxt. Värmen påverkar också kylar och frysar mer då dörrarna till dessa öppnas.


Plasthink där tidigare torra . Kylrum - kyl-, frysanläggningar - installationer, service, luftkonditionering, butikskyla, värmepumpar, -växlare, ac, frysrum - företag, adresser, telefonnummer. Beräkningen bygger på förenklingar och flera antaganden, t ex om luftomsättningen genom ofrivillig ventilation och vattenavgången från slakt- kropparna. I sin nuvarande form är det för ett givet kylrum särskilt den maximala inlastningen (antalet djur per timme) som påverkar beräkningen av kylbehovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения