fredag 9 september 2016

Dålig luft

Ventilation handlar inte bara om att föra bort dålig luft och ersätta den med ren luft till rätt omsättningshastighet. Läs om faktorer för bra ventilation. Här hittar du de vanligaste orsakerna till skadlig inomhusluft.


Vanliga symtom på dålig inomhusluft är irriterade slemhinnor, hosta, infektioner. Ren luft är viktigt för att människor ska må bra.

Därför behövs oftast ventilationssystem, inte bara i miljöer där det finns farliga ämnen utan även i vanliga arbetslokaler. Det är viktigt att ventilationen i sig inte orsakar problem, som buller eller drag. Föroreningar kan påverka. Vad är tillfredsställande.


Koldioxidhalten visar om. Du påverkas av den luft du andas. Om du upplever luften som frisk mår du bra.

En bra ventilation behövs för att föra bort luftföroreningar som farliga ämnen, fukt och dålig lukt. Processventilation för ut. Och betydligt fler än som dör av vargar. Nio av tio andas dålig luft och varje år dör över sex miljoner människor i sjukdomar som kan kopplas till luftföroreningar. Vi städar och pyntar våra hem.


Men luften, den vi inte ser, bryr vi oss inte om. Trots att dålig luftcirkulation är boven bakom trötthet, allergi och huvudvärk. Varför ska jag bry mig om luft?


För att dålig luft kan skada din hälsa och i värsta fall förkorta ditt liv. Dessutom påverkar luftföroreningar miljön . Tusentals dör av dålig luft. Den dåliga luften är delvis importerad. Vi måste påverka EU och bli bättre på att åka kollektivt, säger Bertil Forsberg vid Umeå universitet.


Utsläpp från trafik och energisektorn i . Luften känner inga gränser.

Om inte det hjälper kan du kontakta kommunens miljö- och hälsoskyddskontor. Upplever du hälsobesvär bör du kontakta sjukvården för undersökning. Dålig luft på jobbet är en fråga om både trivsel och ekonomi.


Vi hjälper dig ta reda på fakta och presentera lösningar för bättre inomhusklimat. Utbildningsnämnden schabblade. Nu hotas två skolor av en straffavgift på en halv miljon kronor var. Under tiden får elever och lärare vänta på bra luft ända till hösten. Luftföroreningar orsakar miljontals dödsfall varje år.


Där skriver man bland annat att av jordens . Världshälsoorganisationen WHO har släppt en ny rapport med titeln x22Ambient air pollution: A global assessment of exposure and burden of diseasex22. Hjärtinfarkter hos äldre kan ha en starkare koppling till luftföroreningar från trafiken än tidigare känt. Det visar en studie som undersökt kroniska . Cirka två miljarder barn i världen lever i en miljö där luften är hälsofarlig, och av dessa uppskattas procent bo i områden där föroreningsnivåerna kraftigt överstiger de gränsvärden för luftkvalitet som fastställts av . Kinas huvudstad Peking har för tredje gången i år gått ut och varnat för den dåliga luftkvaliteten i staden. Varningen kommer att kvarstå fram till onsdag, enligt myndigheterna.


Kvaliteten ligger på den näst sämsta nivån på en fyragradig skala. Konkreta åtgärder för att förbättra luften kommer att vidtas, bland annat ska . Anställda på en restaurang i Hötorgshallen i Stockholm klagar på att inomhusluften ger dem hälsoproblem. Men hyresvärden, Stockholms sta säger att luftvärdena är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения