torsdag 1 september 2016

Hur hittar man mögel i huset

Via Alexeter IAQ Pro mögeltest sker indikationsutslag gällande mögelarter vilka ofta i förhöjda värden kan ses som fuktskadeindikatorer i hus. Det är viktigt att man kontaktar en mögelkonsult som får undersöka om det finns mögel i huset och i så fall sätta in ett åtgärdsprogram. Hur mår dina medarbetare? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial.


Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Här kan du läsa om vad man kan göra när huset drabbas av mögelskada samt hur du kan förhindra att det händer.

Vanligtvis för att någon ser möglet eller känner lukten av det. Man kan misstänka att det finns mögel om huset har någon av de riskkonstruktioner som är kända för att kunna . Ibland kanske du hittar något som du misstänker kan vara mögel , men som egentligen är mörk sot eller smutsiga fläckar. Se efter noga för att vara säker på. Om du väljer att göra en egen inspektion måste du noggrant söka efter mögel i varje rum i ditt hus , och glöm inte vinden och källaren. Särskild uppmärksamhet bör du . Därför är det mycket viktigt att redan vid ritbordet under ett husbygge fundera på hur man kan minimera riskerna för att få mögel i huset.


Om det finns tecken på mögel i ditt hus så måste du först och främst hitta möglet. Här får du reda på hur du snabbt och enkelt kan hitta mögel i ditt hem, oavsett var det gömmer sig.

Vi har ett par vi umgås med som bor i ett hus från talet, det luktar. Alla hus och hem har ju sin lukt men inte så här. De har varit mycket sjuka så därför känner . Problemet med mögel orsakas i majoriteten av fallen av brist på ventilation men det kan också bero på t. Huset , som är byggt på 30-talet, ägs av en privatperson men förvaltas av ett företag, som också förvaltar ett 70-tal andra fastigheter i Stockholmsområdet. De gemensamma utrymmena i fastigheten är sparsamt renoverade, men lägenheten är ljus med milsvid utsikt och har många originaldetaljer – som en . Det finns också mögelhundar att tillgå.


De lär vara extremt tillförlitliga. Har en bekant som hade en sådan och de hade hur mycket jobb som helst att utföra och upptäckte både det ena och det andra. Hundarnas nosar är extremt känsliga och upptäcker minsta tecken på mögel.


Att hitta möglet själv om man. Odefinerbar lukt i del av hus. Mögellukt men inget mögel ? Några svarta prickar kanske inte verkar så väldigt allvarligt, men svartmögel bör absolut bekämpas omgående.


Dessa görs som så kallade dammtester. Men jag kan inte garantera testernas tillförlitlighet i varje enskilt fall. I de fall man kan ta en odling av ett mögelangripet område, exempelvis med en . Husägaren kommer knappast att stå för.


Jag skulle nog starkt överväga att flytta.

Det kan ta tid att utreda detta och det låter som att det finns samband med huset. Du kan gå upp på vinden och leta efter läckage. Mörkare partier på råsponten kan tyda på läckage, har man större otur kan man hitta mögel och annat otyg. Kolla så att takpannorna är hela och att ränndalar och dylikt inte läcker eller är igensatta.


Rätta mej om jag har fel men mögel kan man inte mäta utan det är fuktskador man mäter. Nu har jag börjat studera på distans och i huset som vi sover i är det mögel. För att hitta orsaken till mögeltillväxten gör vi en fuktutredning.


Vi använder bland annat laboratorieprover för att utreda förekomsten av fukt och mögel i konstruktioner och för att analysera halten sporer i luften. Om du misstänker att du har mögel i lägenheten är det viktigt att åtgärda det direkt. Börja med att själv försöka få bort möglet.


Om det inte går så är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd för att få det åtgärdat. Det är hyresvärdens ansvar att utreda och åtgärda fukt- och mögelskador. Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. När det gäller fukt och mögel finns dock inga fastställda gränsvärden för hur höga nivåer som får finnas, vilket kan komplicera utredningarna.


Misstänker du mögel i din lägenhet är . Sambandet mellan personers upplevda hälsoproblem och vad man kan hitta i en bostad är inte tillräckligt klarlagt, där behöver vi mer forskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения