måndag 16 oktober 2017

Värmeväxlare ventilation villa

Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation. Köp rätt FTX aggregat på Luftbutiken. Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation , ett FTX- system. Från- och tilluftsventilerat hus med värmeväxlare i princip.


Wh på år för en normalstor villa , radhus eller lägenhet. Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen.

Ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare är den bästa lösningen för ventilationens värmeåtervinning. Med ventilationsvärmeväxlare kan du vädra, men behålla värmen i huset. Ekonomin är den andra anledningen att träffa någon som kan luft. Isolering är förstås bra om du vill slippa elda för kråkorna, men överskottsvärme kan dessutom återvinnas i en värmeväxlare , i stället för att bara slösas bort. När du ändå ska åtgärda ventilationen så är det smart att överväga . Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS.


Välkommen till PriceRunner! Dålig ventilation är ett problem idag. Täta, felbyggda hus gör att vi ofta måste vädra för att få in frisk luft.

Luften som då kommer in är inte bara frisk utan även kall och måste värmas upp, vilket kostar onödiga tusenlappar. Lösningen är ventilationsaggregat från . Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa. För att konvertera ett gammalt F-system till FTX i en villa bör man tänka på att huset tätas först genom att proppa igen tidigare uteluftsdon i väggar och fönster. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra.


En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Den tredje modellen är FTX, den enda skillnaden mellan FTX och ett till- och frånluftssystem är att en värmeväxlare kopplats till FTX. Aggregatet tar frånluft från badrum, kök och tvättstuga och denna luft förvärmer inkommande luft utifrån och tilluften blåses ut i ventiler i taket i vardagsrum och sovrum. Problemet är att aggregatet sitter på en vägg i tvättstugan och det är . Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare.


Det är ett mekaniskt system som vi rekommenderar eftersom det erbjuder en förstklassig ventilation med god värmeekonomi och låga underhållskostnader. Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera. Framförallt för att du ska må bra i bostaden,.


I många fall går det också att bygga in tekniken i befintliga villor. Det här bör du tänka på inför en installation av FTX- ventilation. Lågenergihus byggs idag med FTX- ventilation som standar men du kan också i vissa fall installera FTX- ventilation i ett befintligt hus. I vårt exempel finns en relativt väl tilltagen vin därför utgår vi från ett FTX- vindsaggregat med roterande värmeväxlare.


Så fungerar FX- ventilation.

I ett FX-system ventileras alltså huset med hjälp av en frånluftfläkt som skapar ett undertryck i huset. Den uppvärmda inomhusluften sugs in i kanaler och passerar en värmeväxlare som återvinner värmen ur luften innan den leds ut. Som värmeväxlare används i regel en . Aggregat utan värmeåtervinning - enklare och billigare installation!


För bästa inomhusmiljö och ventilation bör du omsorgsfullt utforma ditt system och ta hänsyn till såväl ventilationsaggregat, eventuell värmeväxlare och alla andra komponenter som ingår i systemet och byggsatser inom ventilation. Hos oss hittar du färdiga .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения