onsdag 25 oktober 2017

Välja braskamin

Här hittar du bra tips om olika braskaminer när du ska välja , köpa och installera en braskamin i din bostad. Behövs lov för att installera en kamin ? Alla nya braskaminer och spisar kräver en bygganmälan och i vissa fall bygglov. Boytan och värmebehovet avgör vilken storlek på kamin du ska välja. Vilken effekt ska man ha?


Risken med en för stor eldstad är att man eldar på för låg effekt.

Då bildas sot på glaset . Höj mysfaktorn, sänk uppvärmningskostnaden, rädda hösten! Den som installerar en braskamin har mycket att vinna – men det gäller att välja rätt modell. Går du i kamintankar och har svårt att välja?


En ny app från Contura hjälper dig i valet av braskamin. Välj kamin , ta bilden – och du kan enkelt se hur rummet kommer att se ut. Slutligen kan det vara en stor fördel som husägare att välja en Svanenmärkt kamin , för att garantera att man får en så effektiv och miljövänlig kamin som möjligt, säger Line Nederby.


Svanenmärkta kaminer är effektiva och ger mycket låga utsläpp av miljöfarliga gaser och stoft.

Få saker ökar vårt välbehag så som en varm brasa en kulen vinterkväll. Alternativen är många – från små kasetter eller lättare kaminer i plåt och gjutjärn till tyngre kakelugnar och murspisar som . När beslutet är fattat att köpa en kamin är det viktigt att tänka igenom vilken kaminmodell det ska bli och var. För att få en så bra och väl fungerande uppvärmning som möjligt är det viktigt att välja en braskamin med rätt effekt för ditt hus och dina behov. Ta hjälp av installatören så att du får en braskamin som är lagom stor, beroende på dina önskemål och behov.


Har braskaminen för låg effekt i förhållande till ditt . Få inspiration och nyheter via våra sociala medier! Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation.


Få saker gör oss så harmoniska som att sitta framför brasan en kulen vinterkväll. Men det finns en uppsjö olika lösningar att välja bland. Mariebergs har ett brett sortiment av kaminer från branschens ledande aktörer. En kamin har utvecklats enormt sedan mitten på 70–talet.


Då är det bra att välja en lite tyngre eldsta till exempel en täljstenskamin, en täljstensugn eller en kakelugn som magasinerar värmen och sprider energi under en längre tid. I en sportstuga på fjället däremot så blir det ju inte varmt av att du är där. Ska man välja braskamin , kakelugn eller öppen spis?


Här är lite tips och inspiration för dig som står i valet och kvalet. Det finns många fina och verkningsfulla eldstäder att välja på idag.

En eldstad är som en möbel och en skulptur som . Få hjälp med att välja rätt kamin som passar dig! Tips och råd om hur du eldar rätt för minsta påverkan på miljön. Contura har ett stort sortiment av kaminer, braskaminer och eldstäder och vi är säkra på att det finns en för just dig! Låt Kaminväljaren hjälpa dig.


Braskaminen blir en sparbössa samtidigt som den sprider njutning. Att elda inhemskt bränsle som är koldioxidneutralt är genialiskt! Hur mycket man sparar beror delvis på vad man utgår från och på hur man eldar.


Den som har elvärme eller oljepanna har mest att vinna. Genom att komplettera med braskamin kan man kapa dyra energitoppar vid köldknäppar, säger Bertil Svedberg. Tipset är att välja en modern, effektiv kamin med hög .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения