tisdag 24 oktober 2017

Luckor till kakelugn

I vårt utbud hittar ni en mängd olika glasluckor och reservdelar som passar just er kakelugn. Jag har en kakelugn som har en breddad öppning och därmed saknas luckor. Kan ni hjälpa mig med tips på vart jag kan vända mig för att köpa nya luckor ? Ja, luckor behöver du ju ha.


Spjäll- och ventilkedja i . Kakelugnslucka i mässing t rund kakelugn.

Och jag hade faktiskt fixat till en kakelugn förr! Den gången räckte det att laga eldstaden invändigt med lerbruk och att foga utvändigt med krita. Fick till och med beröm av en kakelugnsmakare med mästarbrev. Det här skulle bli mer jobb,.


Så jag tillverkade en liten . Oputsade men i fint skick. Nu när vi går mot mörkare tider så är det härligt att få börja elda i våra eldstäder. Här kommer vår guide med det du behöver veta om kakelugnen och kaminen – allt från vilka vedträn du ska välja till vad du gör med askan! Tänk på att ta väl hand om din kakelugn , så .

Skjut därefter till spjället så att brasan brinner lugnt och tyst, men ändå inte ryker in. Lägg näsan mot kakelugnen ovanför eldstaden och känn efter så att det inte luktar rök. Stäng dragluckorna när brasan tagit ordentlig fart.


När brasan brunnit ner till hälften – öppna spjäll och luckor helt och rör om i brasanså att den. Därför blev jag väldigt glad när jag hittade de som. Till fyrkantig och rund kakelugn i mässing eller nickel. Dessa luckor har vi ej på lager i butiken utan tar hem vid önskemål. Lucka som passar till kakelugn med diameter 6cm . Däri beskrevs olika kakelugnstyper som bättre kunde ta tillvara värmen från elden genom slingrande rökgångar, spjäll och luckor.


Luckor till runda kakelugnar. Nä, nä, nä, gubbe lille :P (jenses alltså). Har själv en sådan här i huset. Det bör inte vara några problem att be en smideskunnig person att göra luckor till den.


Ekeby-utgödsling ger starka armar också. Spets till kröning av kakelugnen. Metallklämma för papper ( sådan som har två utvikbara ben) Metallring och ena halvan av ett tryckknäppe till ventil.


Våra kakelugnar finns i tre olika utföranden: äggskalsvit, äggskalsvit med dekor samt koboltblå. Dessutom kan du välja mellan luckor och detaljer i förnicklad plåt eller mässing.

Du kan också förlänga med . Bild diverse luckor till kakelugn bakugns luckor. Strömsrum är en stilig rektangulär kakelugn som fått namn efter ett träslott i närheten av Timmernabben. Den välbalanserade designen gör kakelugnen till en vacker inredningsdetalj i alla hem.


På luckorna fanns små dragluckor. Om kakelugnen hade dubbla luckor var de yttre oftast av mässing, men även ytterluckor av järn förekom. Inre och yttre kakelugnsluckor.


Mått Innre luckor 3x 1mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения