fredag 13 oktober 2017

Dräneringstråg luftvärmepump

Kärlet leder bort avfrostningsvatten som rinner ur utedelen när värmepumpen avfrostar. På så sätt skyddas husets grund och fasad. I normala fall är vattnet inget problem - det försvinner ner i jorden.


Men när temperaturen faller under noll fryser kondensvattnet till is och kan bilda såväl istappar som små isberg under värmepumpen. Lösningen ligger i att få bort vattnet från . Smidigt dräneringstråg med inbyggd värmekabel för kondensvatten.

Led bort fukt från värmepumpen och huset, som annars kan gå ner i husgrunden! Tre olika alternativ för dräneringsslang. När du installerar din värmepump är det därför viktigt att också planera för dränering av värmepumpen.


Ett dräneringstråg eller en dräneringspump är självklara tillbehör till din värmepump. Det löser problemet med spillvatten och ger dig en trygg installation. Här finner du färdiga lösningar för att enkelt och effektivt ta hand . Heltäckande lösning - dräneringstråg.


Det finns också speciella dräneringstråg , som är utvecklade just för luftvärmepumpar.

Vattnet avleds enkelt till en lämplig plats. Alltid snabb leverans - Klimatshoppen. Ja, långsiktigt är det naturligtvis inte bra. Risk för frostsprängning. Den enklaste lösningen är såklart att luta en skiva mot nederkant av väggen.


En bättre och mer hållbar lösning vore ett isolerat rör med en snutt värmekabel i som leder bort vattnet från pumpen. Sen kan man ju undra varför den sitter så högt . Har letat men inte funnit något alternativ, bara bita i det sura äpplet eller tillverka själv. Raffen här på forumet har gjort en bra how-to-do guide. Fjärrvärme (Danfoss ECL 110) och 2st Mitsubishi FHluftvärmepumpar , . Fungerar eluppvärmda dräneringstråg ? Pancake Eco värmetråg Medium med 2-stegs termostat.


Testat för utetemperaturer ned till - 34°C. En luftvärmepump avger kondensvatten och det kan i en del fall vara nödvändigt att samla upp för att kunna ledas bort till ett avlopp eller dagvattenbrunn. Dränering med tråg för kondensvatten.


Våra dräneringstråg från Climatec har integregrad värme och kan förses med isolerad slang och värmekabel för att leda vattnet . Under vintertid brukar kondensvatten från värmepumpen frysa och kan ibland frysa på olämpliga platser.

Med ett dräneringstråg kan du enkelt lösa detta problem. Med detta smidiga dräneringstråg leds vatten och fukt bort från värmepump och . Extremt effektiv inverterpump som är lämplig för utrymmen upp till 1m². Utomhusdelen ger bra värme även vid utomhustemperaturer ned till -°C och är utrustad med värmeslinga samt behovsstyrd avfrostning, vilket gör pumpen till ett bra val i nordiskt klimat.


Ska installeras av behörig kyltekniker. Vattentät trågvärmare för montage på medföljande dräneringstråg. Nu har vi utvecklat nästa generations dräneringstråg med uppvärmning.


Plasttråget är dubbelbottnat med inbyggd värmematta monterat i en speciell metallfolie bag, för bästa värmespridning. Den speciella plasten är UV beständig, värmetålig och även stöttålig vid mycket låga temperaturer (-grader). På BAUHAUS finner du luftvärmepumpar från kända varumärken som Panasonic. Komplettera din befintliga värmelösning med en luftvärmepump ! Vad är ett dräneringstråg och vad ska du ha det till? Vilken typ av dräneringstråg är bäst?


I dräneringstråget fästs en slang som leder iväg vattnet. Själva tråget fästs under värmepumpen på olika sätt: ovanpå ett markstativ, under en väggkonsol. Det beror lite på vilket dräneringstråg du .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения