torsdag 19 oktober 2017

Bra växter för inomhusmiljö

Och i en vetenskaplig studie på holländska skolbarn var det inte bara deras hälsa som förbättrades av bättre inomhusmiljö , de fick dessutom bättre inlärningsförmåga och ökad kreativitet! Växter överlag tar upp koldioxid och producerar syrgas som vi andas, och de ser till att vi får en bra luftfuktighet. Vissa växter kan neutralisera skadliga gaser, förbättra luftfuktigheten samt skapa ett bättre klimat. Gröna växter avger fukt vilket är mycket välkommet i den torra inomhusluften. Dessutom gör fukten från växterna att den statiska elektriciteten minskar.


Därför är det bra att ha gröna växter invid datorn på skrivbordet.

Men det kan vara lika viktigt att växter ökar luftfuktigheten inomhus. Få Året Runts nyhetsbrev – helt gratis! Många av våra vanligaste inomhusväxter, både blommande och grönväxter, bidrar på olika sätt till att rena luften! En växande trend idag är just detta, att se på grönväxterna som luftrenare och som skapare av en lugn och harmonisk inomhusmiljö. Visste du att luftrenande växter faktiskt kan förbättra vår inomhusmiljö ? Till exempel visar vetenskapliga studier att de kan neutralisera skadliga gaser, förbättra luftfuktigheten samt skapa ett bättre klimat.


Växter med märkningen ”Air so pure” renar luften och förbättrar inomhusklimatet! I år är det hetare än någonsin att inreda med trendfärgen grönt.

Ett trivsamt sätt är att möblera med stora gröna växter och som extra bonus också få en hälsosammare inomhusmiljö. Att växter är bra för hälsan vet nog de flesta, men faktum är att vissa gröna och blommande krukväxter har bättre luftrenande egenskaper än andra. Vare sig det handlar om bättre inomhusluft hemma i vardagsrummet eller på arbetsplatsen eller i skolsalen så kan luftrenande växter bidra till att minska halten . Flera växter visar sig nämligen ha fantastiska egenskaper i att absorbera och rena vår inomhusluft. Tyvärr finns det ingen allroundväxt som sväljer allt, utan du måste kombinera med några olika sorter. Att inreda med gröna växter är inte bara snyggt och trendigt, med rätt sorts växter kan du öka luftfuktigheten inomhus.


Bra på vintern, när luften kan bli …. Glöm inte att duscha växterna ofta – det är friska och välmående växter som hålls fria från damm som ger den bästa inomhusmiljön. Inomhusväxter är inte bara dekorativa, de ger oss även bättre och renare luft. Fukten gör även att den statiska elektriciteten minskar, så därför är det bra att ha växter på skrivbordet bredvid datorn. Den klarar inomhusmiljön bättre, men vill precis som spjutbräken duschas och vattnas regelbundet. Välmående växter som hålls rena från damm förbättrar inomhusmiljön bäst.


Växter kan förbättra din inomhusmiljö genom att rensa bort byggkemikalier och andra föroreningar. Den förbluffande upptäckten gjorde NASA, den. Växter tar upp gifter såväl genom blad och rötter som genom mikroorganismer i jorden.


Samtidigt avger växterna syre som vi mår bra av. Men olika växtsorter har mycket olika .

Ammoniak används i fotolabb, i frisörsalongen, i skrivare och i olika rengöringsmedel. Fredskallan är bra på att ta hand om aceton. Denna väldoftande, mytomspunna växt har en sövande inverkan, och kan motverka stress och ångest. Aloe vera- plantan fullkomligen dyrkar solsken och kan överleva i torr inomhusmiljö. Pillan Jonsson och Lisa Lundin på Blomsterlandet i Eskilstuna tipsar om bra växter som inte bara är lättskötta och pryder sin plats utan också fångar upp.


Blomsterlandet har just nu luftrenare växter som tema i butiken, det vill säga att de lägger extra fokus på växter som bidrar till en härlig och gynnsam inomhusmiljö. Att alla gröna växter berikar ditt hem med syrgas, tar upp koldioxid och ser till att vi får en bra luftfuktighet vet du kanske redan. Växter ökar vårt välbefinnande och har positiva effekter inomhus. De tillför syre, balanserar luftfuktigheten och slukar gifter och farliga ämnen i inomhusluften. Men det finns även personer med allergi eller annan överkänslighet som reagerar mot växter.


Det är viktigt att göra bra växtval. Detta betyder att välja . Skapa en sund inomhusmiljö med hälsoväxter. I alla tider har växter gett oss mat, skydd och även fungerat som medicin, och så är det även idag.


Att krukväxter också är ljuddämpande och även reducerar stress bidrar också till att vi mår bra av att ha gott om dem i vår närhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения