tisdag 13 december 2016

Svartmögel sovrum

Nu är det höst och mögel har kommit fram i framförallt min ena sons sovrum. Där har huvudänden av min sons säng stått sedan inflyttningen. Mögel i sovrum - hur sanera?


Bikarbonat och ättika är två effektiva huskurer mot . Fast det är ju stor skillnad om det är en vattenskada eller ytligt mögel.

Det låter ju inte som en vattenskada, det är i ett sovrum , inte vid radiatorn utan både ner i ett hörn och upptill. När man sanerar mögel ska man ju ha . Familjen Sey i Fellingsbro vågar inte längre låta barnen sova i sovrummet i hyrestvåan. Orsaken är att kommunens miljöinspektörer hittat mögel där.


Men hyresvärden går nu till domstol för att slippa göra några åtgärder. Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Det går i detta sammanhang inte att med säkerhet säga vad som är effekter av fukt respektive mögel.

Fukt är en förutsättning för tillväxt av mikroorganismer i. Då har vi alltså upptäckt svartmögel i badrummet som är till vårt sovrum. Hur man som ”människa” kan märka att det . Det kan uppkomma i tapeter och på väggar om luftfuktigheten är mycket hög eller om det finns vattenskador i huset eller lägenheten. Det är en svart beläggning på det skadade området som . Svartmögel uppkommer främst nära fuktiga områden i hus och lägenheter.


Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den. Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Tror inte det är svartmögel. Var iaf rätt fuktigt på väggen i närheten, har öppnat fönstret litegranna så att fukten har någonstans att ta vägen, dragit igång elementet på max (varit på förr) och dragit en 2kw byggfläkt på lägsta effekt (3gradig skala) ca 1m ifrån den drabbade väggen. Jennifers och Krichans lägenhet renoveras från fukt och mögel.


För andra gången på två år. Wallenstam tar oss inte på allvar, säger Krichan Wihlborg. Det kan också kan visa sig genom mögellukt, färg som flagnar och tapet eller mattor som bubblar sig.


Fuktskador blir allt vanligare. I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion.

Känner du en konstig lukt i ditt hus? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt? Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel.


Oavsett vilken typ av mögel du har i huset bör du se till att det . LocationPhotoDirectLink-g120. Många vill dessutom inreda sovrum i källaren. Då är det viktigt att man inte får följdproblem som fukten i källaren kan leda till. Hälsoproblem kan uppstå i form av irritation och allergier.


Om man dessutom av någon anledning har haft problem med att fukten . Att ett bad- och duschrum blir fuktigt och behöver ventileras kan alla förstå. Det man kanske inte tänker på är att även andra rum utsätts för fukt i form av människors utandningsluft och svettning. Du har säkert sett att fönstren i ett sovrum kan ha immbildning på morgonen. Detta är ett tydligt tecken på att rummet är otillräckligt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения