måndag 26 december 2016

Murad spiskåpa

Nån som vet hur man själv skulle kunna göra en spiskåpa som ser lite lantlig ut, som är putsad på utsidan? Ett önskemål var att få en spiskåpa som ser ut som en murad kåpa fast den inte skall vara det. Den skall ha en enhet som står över en elektrisk spis och samtidigt kunna ta os från . Har ni haft en mysig fjärde advent?


Här hemma så har vi hållt oss inne hela dagen.

Fy vad det blåååser där ute. Egentligen så skulle vi behöva vara ute och köpa julklappar för vi har en massa kvar. Men jag brukar alltid skriva en lista INNAN jag går ut och shoppar för jag hatar att irra omkring och . Installation av gammal köksspis från kundens källare och murning spiskåpa ovanför spisen. På Tynningö i Vaxholm kommun, Stockholm län utförde vi jobbet. Kåpan är meter lång och djupet i underkant är cm.


Både i underkant och överkant har den samma djup som den tidigare murade kåpan som vi aldrig sett annat än på foto.

Men spår efter den fanns kvar i tak och sidomur. Denna pin hittades av Katja Kotiranta. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. Aug Eftersom vi nu utgår från att det inte funnits någon bakugn utan bara en murad murstock och en vanlig vedspis så ville vi heller inte ha en murad kåpa över spisarna. Det kändes lite för maffigt för ett sekelsifteskök där.


Många bitar som ska bli en spiskåpa. Sen tog vi hjälp av Niklas som på sitt vanliga vis . Köksspis med murad spiskåpa , Vaxholm, Stockholm. På andra sidan en smal dörr låg kontoret. Hillerström talade i telefon med någon därinne, skrattade tillgjort. Han ställde sig vid dörren.


Höll revolvern i ena handen, buntbanden i den andra. Men följden var bara att hon kramade hans hand ännu hårdare. Till sist, men inte förrän de hade kommit upp till huset, måste han släppa henne för att öppna.


Hon följde efter honom genom köket förbi en stor murad spiskåpa , svärtad av rök. Han lät henne gå före in i kökskammaren medan han stod kvar vid dörröppningen.

Matsalen ligger rakt fram bakom ett par franska dörrar som alltid står öppna och till vänster om matsalen ligger salongen. En lummig vacker tomt utan insyn med plan gräsmatta och syrénhäck, gränsande till åker och äng, bebyggd med ett av Singös äldsta hus, en vacker torpardröm i plan med havsutsikt. Nyrenoverat hus utvändigt och invändigt. Lantkök med murad spiskåpa och bevarande detaljer från . May Om man installerar en vedspis och vill ha en kåpa så går det att köpa färdiga kåpor hos diverse tillverkare. Kostar en slant ca 1000kr.


Men det finns ett billigare och framför allt ett roligare sätt. Börja med att bestämma hur stor kåpan ska vara, klipp gärna ut kåpan i wellpapp eller liknande för att se om . Nu har jag precis lagt Elsa, och har faktiskt slagit mig ned i soffan för en välförtjänt paus från allt plock här hemma. Min lillebror är på besök och hjälper till med huset, så Jonas är med honom därute. I köket finns prinskorv och stekta ägg.


Ni får en halvtimme på er. Så gick hon och vi började packa upp. En stund senare satt vi i det stora köket. Det var modernt inrett med kylskåp och frysar och stora spisar.


Men mycket hade bevarats av den gamla inredningen. En murad , vitkalkad spiskåpa fanns kvar och. Aladåbformer, puddingformar och kärl. Stora bunkar ochsmå bunkarochi ett hörn vid denvita spiskåpan pöste en bredmagadkoppartunna för vatten som tidigare burits i hinkar , före .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения