onsdag 28 december 2016

Det goda mötet inom vården

Anne Sofie Roald och Hamida Nabi. Vad är ett gott möte och vad ska det innehålla för att vara värdefullt för både avsändare och mottagare? Det är något som Värmdö kommuns medarbetare inom vård och omsorg har arbetat med under våren. Genom workshops samt arbete i den egna organisationen, har medarbetarna fått diskutera och . Det som påverkar patienten mest i det mindre goda bemötandet är när hen känner sig ifrågasatt, inte får hjälp, ses som psykiskt sjuk vid svårställda diagnoser, inte blir sedd som människa och om hen blir kränkt.


Samhällets förväntningar på hur det goda mötet skall genomföras finns beskrivet i flera lagar som reglerar arbetet med människor (117).

Gör din egen reflektion över syftet med cirklarna. Vilka förväntningar har du? Vad behöver du för att bli bättre i mötet med människor?


Varför har du valt att arbeta med vård och omsorg? Träff - Därför har vi valt att arbeta i vård och omsorg. Varberg Hur välkomna är patienterna till vården - egentligen?


Inte alls, menar en del patienter efter ett besök. Nu vill forskaren och pedagogen Gill Croona, år, från Varberg lära ut ett bättre bemötande inom samhällets professioner. Uppdaterad för decade ago.

Värdet av goda och stärkande möten kan härledas till läkekonstens grunder. Betydelsen av det goda mötet i vår- den stärks därtill av. I socialstyrelsens termbankbeskrivs begreppet hälsofrämjande som en ”åt- gärd för att stärka eller bibehålla män- niskors fysiska, psykiska och sociala. Detta har lett till att det har blivit allt mer uppmärksammat hur viktigt ett gott bemötande i vården av demenssjuka är, då det kan vara avgörande för deras välmående. Mot denna bakgrund vill vi belysa hur vårdpersonal ser på ett gott möte med personer med demenssjukdom.


I studien fokuserar vi i korthet på medicinska . För att lyckas med det goda mötet i vården krävs att ämnet lyfts, vilket . Ny forskning visar att vårdpersonal och patienter har olika syn på vad som är ett gott möte inom hälso- och sjukvården. Fokus är ofta på det som är dåligt inom vården , men vi har istället velat lyfta fram det positiva, säger Christine Gustafsson , forskare inom hälsa och välfärd vid MDH. Ett antal seminarier har hållits de senaste åren kring temat ” Det goda mötet på. Alla som kommer i kontakt med vården i Region Örebro län ska känna sig respektfullt bemötta. Det goda mötet förutsätter och behöver präglas inte bara av respekt utan även av kunskap och professionalism.


Vården ska, när den är som bäst, vara skräddarsydd efter den enskilda patientens behov. Hälsa, vård och samhälle. Meningen och innebörden i det goda mötet för vårdgivaren.


En fenomenologisk intervjustudie med kvalitativ ansats. Författare: Agneta Eriksson. Examinator: Gun Sandberg . Ett gott bemötande – en grundförutsättning för psykiatrisk vård.

För detta krävs perception. Man konceptualiserar den information man har fått sig till del, på så sätt ökar förståelsen för personen. Att också lära av det som är bra, i arbetet med att göra hälso- och sjukvården mer personcentrerad och patientsäker, tycker vi, i kombination med de synpunkter och klagomål som framförs till oss på patientnämnden, är mycket viktigt.


Emmanuel Ezra föreläser om Det goda mötet. Mer kunskap om betydelsen av goda möten , och hur dessa skapas, kan bidra till inspiration och idéer för hur du kan utvecklas i dina dagliga möten med patienter, närstående och kollegor. Kunskapsöversikt om hälsofrämjande möten. En del av HFS läromaterial för att skapa hälsofrämjande möten i vården. Boken riktar sig till patienter, närstående och yrkesverksamma i palliativ vård.


Att mötas i hälso- och sjukvård : ett utbildningsmaterial för. Vi får exempel på såväl destruktiva som goda strategier i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения