fredag 30 december 2016

Renovera gjutjärnskamin

Vi håller på att grundrenovera vårt 40-talshus och i samma veva ska vi installera en kamin på 2:a våningen. Av en händelse råkade jag hitta en. Renovera gjutjärnskamin Beiträge 15. Hur renoverar jag gjutjärnskaminen?


Har en äldre gjutjärnskamin ståendes som jag vill renovera och sätta in.

Klarar jag det själv eller måste den lämnas in? Skorsten och rökgång finns och hål kan maken göra. Kaminhuset - spisar kaminer vedspisar gjutjärnskaminer renovering.


En gammal rostig kamin eller spis blir som ny efter vår behandling. Vem kan tro att nedanstående rostiga högar kan bli något som pryder ett hem. För ytterligare bilder över hur renoveringen utförs klicka här.


Vi är intresserade av att köpa er gamla spis eller kamin oavsett skick.

Hur går det till när man renoverar en kamin ? Först så köper man en begagnad kamin av någon, i detta fall så köpte vi en för 5kr från gamla Kapellet i Bockhammar Västmanland. Den var i ganska dåligt skick, allt inre brännjärn hade deformerats och vissa sprickor fanns på . Fixa en kamin (Husqvarna). En kamin borde transporteras i stående läge för att minska riskerna för att teglet faller bort. Och har det fallit bort så är det näst intill. Nu håller jag däremot på att renovera en HQ noemaljerad och letar handtag till vedluckan.


Det är ett avlångt i bakelit . Vi omhändertar och säljer byggnadsvårds- produkter och återvunnet byggmaterial för att vårda och renovera ditt hus. Här säljer vi artiklar för renovering av din spis, kassett, kamin , skorsten med mera. Vi säljer och monterar gjutjärnsspisar, kaminer, spiskassetter, murspisar, nya kakelugnar och skorstenar av kända varumärken.


Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag. Hjälp med Kaminrenovering. Vi jobbar alltid med fasta priser och kostnadsfria hembesök. Vi utför renovering i hela Stockholm.


I köket finns en järnspis som Ernst Kirchsteiger svärtar och rustar upp.

Rättigheter: Kan ses i hela världen. Om Sommar med Ernst: Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi tar sig an att renovera allt från. En brasa i hemmet gör dig lycklig.


Murning av fattigmansugnar och skorstenar. Köksöar med vedspis, vedfack och kåpa. Frimurade öppna spisar med eller utan kassett. Tyvärr har vi inte tid för tillfället med att renovera kaminer så.


Vet någon var man köper svärta att snygga till en gammal gjutjärnskamin med? Har en gammal rostig kamin som jag vill sätta in i huset, men den måste snyggas till först. Kanske har ngn ngt mer knep hur man blir av med rost? Jag tänkte borsta med stålborste och använda svärta, kan det funka?


Vill du piffa upp ditt hus eller sommarstuga med en genuin kamin i gjutjärn till rätt pris är du välkommen till Jannes Kaminkultur. Vi saluför renoverade kaminer från framförallt Norge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения