fredag 23 december 2016

Isolering som tål fukt

I byggeperioden tilføres det også fukt fra bygningsmatrialene. I tillegg til dette vil også mye fuktighet dannes på grunn av de . Vann vil derfor bare kunne trenge inn i isolasjonen under påvirkning av tyngdekraften. Glassull har god vanngjennomslipplighet, og.


Lär dig om isoleringsmaterialens. I den här artikeln får du tips om isolering och våra vanligaste typer av isoleringsmaterial.

Så länge vi har byggt hus har vi också. Lösullen absorberar inte fukt från luftfuktighet. Cellulosafibrer används också . Nackdel: Det brinner, och avger en dödlig rök. Att isolera är inte riskfritt! Det finns termer som förekommer ganska ofta . Luftspalt eller inte, cellulosa eller inte, mögelstopp.


Välja isolering - vilka är riskerna ? Byggnadsvårdsföreningen byggnadsvard.

Om denna luft är stillastående får väggen ändå en hygglig isolering. Enkelte isolasjonsmaterialer tåler fukt. Disse består vanligvis av mineralske materialer.


Fuktbestandige isolasjonsmaterialer brukes mest i sålen og kjelleren der huset isoleres fra fuktig jor eller vegger i våtrom og bad. Dette er materialer som isolasjonsplater av steinull, plastskum, . Løsull av cellulose er et smart valg når du skal etterisolere loftet. Isoler gulvet - unngå støy. Det kan både suge opp og avgi fukt , det kan ikke brenne, og i tillegg.


Du slipper også ubudne firbente gjester som mus og rotter, som rett og slett ikke tåler å oppholde seg i celluloseisolasjonens tilsatte borsalt. Definitivt mest brukt er mineralull. Typisk glava (glassbasert) eller Rockwool ( steinbasert).


Disse er ikke gode på å transportere fukt etter for høyt fuktopptak. Men vi snakker lekksjer eller kraftig kondensering(plast) før den holder på fukten. Dernest kommer cellulosefiber (f.eks. isofiber) som tåler å bli vætet . Fordi fibrene ligger både vannrett og loddrett, får platene også en viss stivhet som gjør at de tåler høy mekanisk motstand. Isolasjonsmaterialet har også en lyddempende effekt på grunn av sin tyngde og fiberstruktur. At varm og fuktig inneluft kondenserer på innsiden av ytterveggen og øke faren for muggsopp.


At varm, fuktig inneluft trekkes ut gjennom konstruksjonen og kondenserer som medfører risiko for muggsopp inne i konstruksjonen.

TEK til tetthet for alle nye bygg. Kjelleren er fuktig - hva gjør jeg? Huseierne,rh:huseierne. Diffusjonsåpen isolasjon for alle bygninger under bakken,rh:isodren. Svært mange legger fortsatt grunnmursplast utenpå muren, gjerne kombinert med innvendig isolering av kjellerveggene.


Produkter som tåler fremtidens fuktutfordringer er tilgjengelige. Alle fordelene med materialet gjør at celleplast er dagens og morgendagens isolasjonsmateriale. BEWis celleplast kan du bruke til alt fra å få bryggen til å flyte , drenere kjellerveggen, støpe en bunnplate eller isolere et tak. Og litt til … Fordeler med EPS. Celleplast er svært ufølsomt overfor fuktpåvirkning og har . Materialene oppfører seg ganske likt, men trefiber har noen pluss i forhold til evnen til å absorbere fuktighet.


Så ut fra hva vi har sett, fungerer trefiberisolasjon like bra som tradisjonell isolasjon , fastslår forskningssjef Jonas Holme ved avdeling for Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner i Sintef . Det er heller ikke uvanlig å finne gamle tøyfiller, brukte sko, papir og avispapir i veggene som ga en viss for for isolering og reduserte trekk. Alle spenningsførende elektriske ledninger må være isolert fra. Glimmer har stor fasthet mot elektrisk gjennomslag og tåler varme og stort trykk. I luft må treet være impregnert mot fuktighet.


Også hos opplysningskontoret Bygg og Bevar, som jobber for å spre kunnskap om bevaring av gamle hus, er problemet med fukt etter isolering godt kjent. ROCKWOOL steinull har, selv ved de høye temperaturene som forekommer i en brann, en god varmeisolerende evne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения