onsdag 14 december 2016

Sotlucka skorsten

Sotlucka isolerad 140x140. Om du har en vinkel ska sotluckan sitta så att sotet som kommer uppifråna ska kunna rensas ut och sedan utföra sotning från luckan ned i kaminen. Botten i skorsten vid rökkanal?


Ansluta panna till skorsten ? Självfallet CE-certifierat!

För att slippa risker ska du därför välja sotluckor som är både värmeisolerade, gastäta och barnsäkra. Har du sotlucka någon annanstans än i pannrummet- byt! En sida för information om skorsten och skorstensrenovering. Tips om regler kring skorsten och andra allmänna tips om skorstenar.


Vi har svaret på dina frågor om kaminer, kakelugnar, installationer och mer. Få inspiration och nyheter via våra sociala medier! Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun?

Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat.


Om man tittar noga på en murstock kan man ofta se ställen där man tidigare har tagit upp hål för att sota eller rensa bort skräp som trillat ner. Vid sådana ställen är det lämpligt att ta upp nya . Kontinuerlig temperatur, ≤ 600°C. Leveranstid ( vardagar) . Köp 90° böj för anslutning av braskamin och spis mot murstock. Soliduct Ventilation- när pris är lika viktigt som kvalité. Andra orsaker kan vara en för låg skorsten , hinder i skorstenskanalen eller en alltför trång rökgaskanal.


Vi hjälper till att undersöka orsaken och att föreslå lämplig lösning på problemet med dåligt drag, I vissa fall betyder det att någon typ av rökgasfläkt monteras på toppen av skorsten för att ge ett bättre . Här hittar du bra tips, värt att veta och beskrivning om hur du installerar och monterar en braskamin och en rökstos i en skorsten. För att få en lämplig skorsten bör man veta erforderlig kanalarea och skorstenshöjd samt vilken rökgastemperatur som eldstaden avger. Införandet av kall luft, sk tjuvdrag genom en spricka, en otät sotlucka mm innebär därför en betydande försämring av undertrycket på grund av avkylningen. Bilden visar hur sotluckan sitter vid leverans.


Vid installation sätts den i botten.

Ett T-rör används som första enhet som vänder skorstensröret uppåt. Kan även användas för toppanslutna kaminer, då horisontellt. Vanligtvis monteras T-röret så att sotluckan sitter nedåt. Detta möjliggör enkel sotning och tömning av sot. Eventuellt kan extra brandtätningsmassa och tätgarn behövas för a. Då drar rökkanalen inte och det börjar ryka in.


Om det inte är drag, ska rökkanalen så att säga först värmas upp. Bränn en liten mängd papper i sotluckan i eldstaden eller i skorstenens sotlucka , som är nära rökkanalen. Det är mycket viktigt att plattformen är helt i våg!


Kontrollera med vattenpass. Sprid ut skorstenslimmet på. Rita på ca mm större än .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения