tisdag 2 augusti 2016

Imkanal genom yttervägg

Erfarenheter av brandspjäll i imkanal ut genom fasad? Spisfläkt genom vägg, brandskydd? Köksfläkt med utblås genom vägg - kondens? Lindesbergs Sotningsdistrikt AB.


Imkanal från kök i bostad.

Avluftsgaller försett med smådjursnät. Ett problem som vi har är att det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få upp en imkanal genom övervåningen. Ett alternativ skulle vara att dra imkanalen direkt ut genom ytterväggen. Nu krävs det ju en hel massa med brandskyddsdetaljer för att kunna göra detta.


Röret ska abslutas 1mm ut från vägg , det . Vi bygger om ett gammalt kök och enda sättet att lösa imkanal från köksfläkten är ut genom yttervägg (trästomme). Jag har försökt läsa på vad som gäller och kommit fram till följande: Bygganmälan krävs för denna byggnation. NY VERSION AV BRANSCHSTANDARDEN IMKANAL.

Du hittar även tidigare standarder under menyn Ladda ner. Kanalen från köksfläkten kallas imkanal , den ska leda bort fett och ånga som uppstår. En imkanal skall inte kopplas samman med övriga ventilationskanaler.


Placera utloppet från din imkanal avskilt från intaget till det övriga. Nordiska Klimatfabriken AB (3). Kan frånluften från en frånluftsvärmepump ledas ut genom vägg istället för upp genom taket? Frånluften från värmepumpen kan du leda ut genom ett galler i väggen men för spisfläktskanalen (imkanalen) måste du kontrollera med ansvarig skorstenfejarfirma (sotarmästare) i kommunen. Soprum i småhus med självdragsventilation förses lämpligen med frånluftskanal med en tvärsnittsyta av 1cmsamt luft- intag med en tvärsnittsyta av ca 1cm2.


Sådant soprum be- läget i bottenvåning och vid yttervägg kan dock istället ven- tileras genom öppningar placerade . Boverket besvarar frågan om vad som gäller när man leder en imkanal från en köksfläkt ut genom en yttervägg. Skyddet ska begränsa risken. Måste köksfläktsuttaget (eller vad det heter) gå genom en skorsten? Kan man dra det ut genom en yttervägg istället?


Vi planerar ju att göra om köket och att i den vevan ta upp en igensatt dörr och plocka in den gamla vedspisen igen. Detta gör att den vanliga spisen helst bör flyttas för att inte hamna för . Vi har en dåligt fungerande köksfläkt som har felaktigt dragen imkanal upp till vind. Vi vill ha hjälp med att dra ny imkanal direkt från fläkten genom yttervägg i köket. Vår fasad är puts på styrolit.


Vi vill också få hjälp med att åter öppna upp ett luftuttag som förra ägarna stängt igen efter problem med att fukt . BBR 6:2Installationer – allmänt. Godtaget exempel på rensningsanordningar till ventilationskanaler. Renslucka sätts in i varje brytpunkt med mer än grader inriktningsändring. En kanal eller kanaldel som lutar mer än grader från lodlinjen förses med rensluckor på minst var femte meter för imkanaler . Information om brandklassning av imkanal , placering av imkanal och allmän information om imkanaler.


Spjället går att placera. Håller på att byta kök och ska in med ny imkanal då gamla fläkten hade bara kolfilter. Googlat på ämnet men blir inte.


Jag kommer dra hela röret(spiro) under innertak och bara gå genom väggen. Det verkar som du tänker dra ut imkanalen genom ytterväggen? Tänk på att det alltid ska finnas en imkanal i ett matlagningsutrymme för att uppfylla kraven på frånluft.


Vid osäkerhet om ändringen påverkar bärande vägg behöver du kontakta en konstruktör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения