måndag 30 november 2015

Tilluft kamin

Innan dess så tänkte vi förbereda för en kamin , och dra. Tilluft till kamin , vilken diameter krävs? Det beror på hur tätt ditt hus är och vilken typ av ventilationssystem som används.


I moderna täta hus är det oftast ett måste med tilluft och det planeras normalt in av husleverantören redan vid konstruktionen. Om möjlighet inte finns att ansluta tilluft via golv eller vägg, så finns det även system för detta via skorstenen.

Ventilationen i ditt hus är avgörande för hur man får bra drag i sin kamin. Ett äldre hus med mekanisk ventilation som är välisolerat för att det är tätt, har treglasfönster och få luftventiler i väggarna räcker syret bara för de som bor där. Då finns risk att en braskamin inte får in syre nog i brännkammaren. Men det där med extern tilluft verkar överskattat.


Min gissning är att den kamin jag har ligger närmare en öppen spis i verkningsgrad. En modern kamin med nominell effekt på kW förbrukar runt kubikmeter luft i timmen – en gammal öppen spis förbrukar det mångdubbla – jag har sett uppgifter på . Har hört att kamin med fläkt skall vara grymt bra, någon som.

Behöver jag tilluft till braskamin? Ja, MEN man måste inte ha tilluft kopplad direkt till eldstaden. Moderna hus är i stort sett lufttäta, vilket gör att man måste dra in tilluft till kaminen. Om kaminen ska stå mitt i huset nånstans bör man dra tilluftskanalen genom bottenplattan innan den gjuts. Hej jag funderar på att dra ett spiro rör till kaminen genom torpargrunden och upp genom golvet och in i kaminen.


Och vad ska man tänka på då , typ brandsäkerhet och så genomförningen i golvet och almänt som man bör veta. Detta ska tydligen förhindra insug av kall luft. Verkar logiskt och härligt fyndigt.


Utanför Trosa med en dröm om ett självförsörjande sätt att leva. En lång och fantastisk stig att vandra. Har tilluft utifrån som kommer in till kaminen.


Just nu är det plast i röret så att ingen tilluft kommer in till kaminen. Hur har ni andra löst tilluften, man vill ju inte att det skall blåsa in konstant? Sätta ett billigt biltema kallrasskyd utan någon som helst fjäderbelastning.


En kamin behöver luft för att fungera korrekt.

Genom att välja en skorsten med tilluftskanal, är det möjligt att placera kaminen och skorstenen där det passar bäst. Någon som har erfarenhet av en vridbar kamin ? Jag tänkte mig en Contura tex 7och den går att sätta på en vridplatta. Några problem med skorstenstätningen? Montering av tilluft till kamin. Viktigaste läxan: mät, mät och mät igen.


Mät gärna på husritningen några gånger också så du inte stöter på några överraskningar. De flesta av de här bilderna är tagna med mobilkamera så kvalitén är rätt risig. Du får ett bra inneklimat med ventilation i perfekt balans och du kan dessutom göra en energibesparing på upp till 8. En öppen planlösning sprider oftast värmen bättre.


ALLA RADIUS OCH CURVE BRASKAMINER har två ingångar för frisklufttillförsel. Kamin med dold tilluft i toppen. Via toppmonterad PERMETER AIR STÅLSKORSTEN eller traditionell tillkoppling bak på . F: Jag ska installera en kamin i en villa med källare och jag har fått olika bud när det gäller tilluft. Kan man ta den från källaren eller ska man ta den utifrån? S: Frågan kan tyckas enkel men är komplex och komplicerad och . Vi har en braskamin i vardagsrummet som vi har som uppvärmning av huset.


Varje gång man öppnar kommer det ut en liten mängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения