fredag 27 november 2015

Pellets vansbro

Förra året gick företaget med vinst. Det sitter lika många kvinnor som män i styrelsen. Företaget har anställda och omsätter 9miljoner.


Rindipellets är en produkt helt fri från tillsatser, tillverkad helt och hållet av gran och furuspån från närbelägna sågverk i och . I Vansbro tätort levereras värme till drygt 1fastigheter. De anslutna fastigheterna består av villor, flerbostadshus, hotell, simhall och industri m.

Värmen produceras på panncentralerna vid Grönalid och tidigare Brosågen Biobränslet består av bark och flis. Som spetslast och reserv används en mindre del olja. Vår pellets finns hos ca 1återförsäljare i hela landet. Träflis mals till ett pulver, pressas ihop och torkas.


Det är en myt att det går åt mer energi i förädlingsprocesen än vad som vinns genom processen. Bränslet är inhemskt och förnybart och ger obetydlig belastning på miljön. Pellets är förädlat träbränsle.


Tillsammans har vi skapat ett konkurrenskraftigt företag för att bidra till en säker framtida produktion av träpellets i Sverige, säger vd Steven Morris. Rindi har anläggningar i Vansbro och Älvdalen för tillverkning av träpellets.

För närvarande pågår ingen produktion i Vansbro , bara packning. Bolaget har en egen säckanläggning och kan leverera pellets såväl i bulk som i säck. Stora Enso Timber, Grums.


Bioenergi i Luleå, Luleå. De önskade bl a ett flexibelt system med möjlighet till hög energieffektivitet även vid tider med lågt fjärrvärme- underlag och som torkteknik valdes. Ja, registrerad för F-skatt. Provisionshandel med bränsle, malm, metaller och industrikemikalier . Du hittar även Härjeåns Energis AB:s pellets hos våra återförsäljare runtom i landet.


Hitta adress på karta, kontaktinfo, nyckeltal och befattningar. Fuel pellets are a refined bio fuel mostly consisting of residues from sawmills and wood industry. The pellets are produced from sawdust, wood shavings and dry wood . En lastbilschaufför körde i diket söder om Vansbro på riksväg mellan Laxtjärn och Eldforsen vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen.


Lastbilens släp med pellets välte över vägen och blockerade vägen under morgonen. Chauffören klarade sig utan allvarligare skador och fördes till vårdcentralen i Vansbro. Miljövänlig värme på lokala råvaror, 1 trä. Dalaguld pellets är en miljö- och kvalitetssäkrad produkt, helt fri från tillsatser tillverkad av gran och furuspån från närbelägna sågverk i och omkring Dalarna.


Under stort tryck komprimeras spånet. Spån och energived från Fiskarheden blir pellets och fjärrvärme i Vansbro och Älvdalen. Fiskarhedens export av kvalitetsvirke till exotiska länder är känd från TV.

Mindre känd är nog vår roll som leverantör av biobränsle. Nu är ett avtal om leverans av energived till Rindi klart. Hans-Peter Olsson, vd för Rindi Biobränsle AB, . Se steven morris profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk.


Se hela profilen på LinkedIn, upptäck stevens kontakter och hitta jobb på liknande företag. Furthermore the technology is used as the first step (of two) in the pellet mills in Vansbro and Kinnared (both in Sweden) where the second steps have . MaserFrakt Anläggning har tecknat ett flerårsavtal med Rindi som idag bland annat tillverkar pellets i Vansbro och numera även i Älvdalen. Avtalet avser transporter av bränsleve kutterspån och pellets.


Vi har under många år utfört transporter och maskintjänster åt Rindi och föregångarna till dem, Vansbrofästet och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения