måndag 30 november 2015

Molle 35 vedpanna

Vedpannan Molle får hård kritik från Boverket. Produkten, tillverkad i Acktjära mellan Kilafors och Bollnäs, anses ha för dåliga utsläppsvärden. Dessutom ska företaget återkalla alla redan sålda exemplar från slutkunden.


Det är budskapet i förra veckans ganska dramatiskt formulerade . Boverket anger nu att försäljningsförbudet endast ska gälla den ombyggda Molle med fläkt och inte den äldre pannan som saknar fläkt.

Pannan är toppmatad och det stora vedutrymmet kan användas maximalt. Underförbränning innebär att veden förbränns underifrån, en betydelsefull egenskap som ger en jämn och störningsfri förbrännigsprocess. En panna med beprövad och väl genomtänkt konstruktion . Mollepannan är en enkel och robust vedpanna. En vedpanna , som tidigare varit kritiserad för höga miljöutsläpp, beläggs med försäljningsförbud och måste kallas tillbaka från kund.


Boverket meddelar i ett pressmeddelande att vedpannan Molle omedelbart måste sluta säljas, och att samtliga sålda exemplar ska kallas tillbaka från kund. Fast då är också systemet felkopplat. Nu kräver Boverket att samtliga exemplar dras tillbaka från marknaden.

Testet visar att det inte alltid behöver kosta mer att få en vedpanna med hög verkningsgrad och låga miljöutsläpp. Ett tips är att ta in minst tre . I första steget förgasas bränslet som därefter slutförbränns i en efterförbränningskammare. Tack vare denna höga temperatur.


Ingen vill ju elda för kråkorna. Här är en guide för dig som planerar att köpa en vedpanna för första gången eller för dig som vill byta ut din gamla. Vi ska köpa ny vedpanna , den vi har är slut. Var därför iväg på Villamässan idag. Hallå Konsument: Oberoende vägledning genom Konsumentverket.


Boverket har omprövat sitt beslut om försäljningsförbud och återkallelse av vedpannan Molle 35. Försäljningsstopp på vedpanna. Tester visar att vedpannans utsläpp av . Den vedpanna som släpper ut mest har gånger högre utsläpp jämfört med den som släpper ut minst. Kolmonoxid bildas vid ofullständig förbränning och har främst en lokal . Liten effektiv vedpanna med lucka för pellets- eller oljebrän- nare.


Klarar Boverkets tätorts- krav.

Inbyggd varmvattenspiral. Generalagent: ES Trading. Under en resa till Örnsköldsvik fick vi lämna in en hyrbil på bilservice. Det lyste lampor i displayen och en av dem var oljelampan, vilken lyste ilsket rött!


Vår uppgift var att leverera och installera en ny panna i ett hus där uppe. Firmabilen var inlämnad på service hemma så vi hade fått en hyrbil istället. Vi hittade en verkstad i . En bidragande orsak till den stora skillnaden kan säkert vara att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения