torsdag 12 november 2015

Mura skorsten leca

När du murar, använder du i stort sett samma teknik för alla arbeten – stora som små. Den här broschyren ger dig först och främst anvisningar för att mura med Leca Murblock. Med Weber Gullex Murbruk M klarar du de allra flesta murningar.


Det är ett fabriksblandat bruk som du bara behöver tillsätta vatten. Weber erbjuder ett stort urval av Leca -produkter för olika användningsområden, t ex väggar, husgrunder, bullerskärmar och trädgård.

Har lite funderingar på att mura en skorsten på utsidan av gaveln. Den kommer att bli ca 9m hög med kanaler i. Sedan fylla upp runt rören med Leca kulor eller något annat godkänt matrial. Någon som vet om detta är . Mura på traditionellt sätt med murslev eller med murarlåda.


Tommy Mattsson, konstruktör på Fiskarhedenvillan pratar om murad skorsten. Det behövs alltid byggnadslov för att uppföra en öppen spis och murspis.

Dessutom måste man, med hänsyn till brandskyddsföreskrifter, ha tillstånd från kommunens skorstensfejarmästare. Exempelvis får inte en skorsten placeras närmare en bärande konstruktion än 1mm. Innan man bestämmer var murspisen ska stå . Finns det fler alternativ? Spis och rökgång måste stå på fast.


Jag håller på att skissa på en liten stuga (15m2) som jag ska bo i. För uppvärmning har jag tänkt ha en liten kamin, men vet inte riktigt vilken typ av skorsten jag ska ha. Har varit inne på att mura en skorsten i leca -block med ett rostfritt rör i, och fylla tomrummet med typ blästersand för att skapa ett . Om det är renovering av befintlig skorsten från nock upp så är det bara att mura kanalerna som de är - vanligtvis ställda på högkant. Men indén om att ha leca som stöd under var bra, fast åter igen tar det lite plats i pannrumet. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.


Används för utfyllnad i och omkring byggnader samt till trädgård. Lättklinker är ett lätt, starkt, isolerande och dränerande material. BLOCK , TEGEL BETONGHÅLSTEN.


SKORSTEN AV TEGEL UTOMHUS SAMT SLAMMNING OCH GROVPUTSNING BRA UTOMHUS. Cementbruk A skorsten av tegel.

Murbruk delas in i hydrauliska och ickehydrauliska bruk. De hydrauliska härdar genom att reagera med vatten och binder såväl i luft som i vatten. Ett icke hydrauliskt bruk kräver luftens koldioxid . Schiedel Isokern kringmurade skorstensfoder. I de fall då de båda andra modellerna inte passar kan ni välja våra foderrör som rökkanal, bygga en mantel av till exempel tegel eller betongsten och använda cementbunden Leca eller bruk som fyllnadsmedel.


Du slipper mura skiljeväggar och får på köpet en mindre skorsten. Lerbruk har varit och är en viktig del i olika byggnadskulturer. Lerans bindkraft utnyttjas för att sammanfoga eller binda ihop block, tegel, kakel eller liknande. I Sverige används lerbuk framför allt i samband med ugnsmurning, men bruket används även för . Alltid dagars öppet köp. Hur lång måste skorstenen vara?


Detta är individuellt och kan skilja ifrån hus, placering mm. En generell regel är dock. Men nu funderar jag på hur jag ska bygga upp själva omslutningen av kassetten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения