tisdag 16 maj 2017

Mögel vind åtgärd

Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkarna. Hör av dig till oss om du misstänker fuktproblem på din vind. Oftast är det inte taket som är orsaken till att mögel får fäste på vinden , oftast beror möglet på att det är en felaktig ventilation i boendeytan som gör att. Detta är bra moderna åtgärder som ger en bra energibesparing, men var för sig skapar de en sämre fungerande ventilation och ett mindre värmeöverskott. Information om fukt, avfuktare och mögel även kallat vindsmögel.


Ja så vad de nu kommer fram till för åtgärd man ska göra för att det inte ska komma tillbaka också.

Troligtvis så är ångspärren inte tät mellan övervåningen och kallvinden. Grannen hade Munthers hos sig som sa att svartmögel på vinden inte var nåt egentligt problem. Det tar sig inte ner i huset utan håller . Mögel på vind , vad göra?


I praktiken är det omöjligt att täta vinden helt. Dessutom kräver en helt tät vind även att bjälklaget mot boendeytan är tätt, annars kommer fukt vandra upp och stanna på vinden , . Svårsålt med fuktproblem. Om man har påväxt av mögel och röta på vinden , kan det vara svårt att få sålt huset och man kan tvingas vidta åtgärder , för att bli av med huset överhuvudtaget.

Läs mer om fastighetsaffär. Om man har problem med fukt på sin vind , finns det en rad olika åtgärder man kan vidta. En mögelsanering kan göras i både krypgrund och vind. Sanering är ofta nödvändig när skador i utrymmet gått så långt att det är synligt mögel eller lukt.


Behov av en mögelsanering uppkommer ofta efter för mycket fukt genom fuktskada eller inträngande fukt från uteluft. Reparera fukt- och mögelproblem i tak och vind. Missfärgning, mögel , på yttertakspanelen. Otätheter mot inneklimatet, t ex vid vindslucka eller öppna avloppsluftningar mot vinden eller vid brytningen vid stödben eller takvinkel.


Skadan uppkommer ofta efter tilläggsisolering av vindsbjälklaget. Avfuktningsteknik Stockholm AB arbetar med avfuktning, mögelsanering. Vi är specialister på både fuktutredningar, mögelsanering och även att förebygga mögelproblem. Kontakta oss om du vill ha hjälp med sanering av mögel. Hur en vind fungerar och vilka risker det finns med konstruktionen är några av de frågor som vi svara på via undersidorna.


Hittar du inte svar på din fråga k. Vi sanerade den här vinden med ett starkt oxidationskoncentrat för att bli av med tillväxten. På vissa ställen hade det gått för långt och röta hade uppstått. Vi är certifierad installationspartner till Trygghetsvakten AB och en hygrotermisk samt termisk avfuktare installerades.


Var det länge sedan vinden eller krypgrunden inspekterades?

Misstänker du mögel i ditt hus? Säger andra att det luktar något? Waterproof är specialiserat på att söka och hitta fukt och mikrobiell tillväxt, vitmögel, svartmögel. Fukt inifrån kan ge mögel i ytterväggen.


Har du svarat ja på någon av dessa frågor? Det är en självklarhet att husfasader ska stå emot regn och snö – även när vinden slungar nederbörden med våldsam kraft i form av slagregn och stormyrväder. Väderpåfrestningar av alla slag sliter en fasad och utan regelbundet underhåll kan ingen fasad i längden klara denna. Har Ni fukt, lukt eller mögelproblem i er krypgrund eller vind ? Ring oss och boka ett kostnadsfritt besök där vi kontrollerar Din krypgrund eller vind. Därefter får Du ett förslag på åtgärd och en offert med fast pris.


Mäklaren tycker det är ingenting att bry sig om och vi ska underteckna kontraktet. Vi vill att det saneras och ny mögelbildning förebyggs. Visst måste man kunna dra av kostnaderna från huspriset? Vi vill gärna att en expert tittar på det och föreslår åtgärder.


Var hittar man någon (i Blekinge)? Fukt, mögel , svartmögel eller röta på vinden , vi hjälper med rätt lösning! Luft på en ouppvärmd vind utan avfuktare får alltså ett tillskott av fukt från resten av huset inifrån och håller högre relativ fuktighet än uteluften. Byter man ut den fuktiga vindsluften mot torrare uteluft torkar materialen och mögel förhindras att växa.


Att ventilera är därför bra så länge uteluften är torrare än den på vinden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения