fredag 5 maj 2017

Mögelsporer inomhus

Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Det går i detta sammanhang inte att med säkerhet säga vad som är effekter av fukt respektive mögel. Fukt är en förutsättning för tillväxt av mikroorganismer i. Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den. Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Att få bort mögel i huset behöver inte vara omöjligt. Här hittar du knep och metoder för att få bort mögel , samt råd på vem du bör kontakta för mögelsanering.


Om du kör ventilationsfläktar i badrum och kök hjälper det till att minska fukten. Se till att regelbundet och noggrant rengöra platser där mögel gärna bildas. Det är också viktigt att hålla luftfuktighetsnivån inomhus till under procent.


Den som får syn på svarta fläckar på väggarna där hemma, i källaren eller kanske i badrummet blir ofta orolig. Ibland är fläckarna kombinerade med den karaktäristiska doften av mögel. Men hur påverkar egentligen fukt och mögel inomhus vår hälsa?


Man vet egentligen ganska lite . De mäter inte heller halten av mögelsporer i luften, vilket exempelvis Anticimex rekommenderar att man ska göra. Det är nämligen så att om fuktskadan eller mögelskadan uppkommer och den beror på en läckande ledning, en kyl eller frys eller någon annan vitvara inomhus kan försäkringen täcka detta. Vid förekomst av mycket mögel inomhus kan ett luftreningsaggregat behövas, eftersom saneringsmedlet inte tar bort de luftburna gifterna från mögelsporerna. Vid omfattande angrepp kan en saneringsfirma använda ”fogging”, en metod som går ut . Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person.


De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel. Vi tillbringar en stor del av vår tid inomhus , både på arbetet och hemma. Inomhusmiljön har en stor betydelse för vår hälsa. Nästan en femtedel av den vuxna befolkningen upplever att de har symptom som astma, hudproblem, trötthet eller huvudvärk, som de anser vara relaterat till bostaden, skolan eller arbetet. Att mögel som växer inomhus har potential att producera gifter, så kallade mykotoxiner, har länge varit känt.


De flesta forskare menar att detta är ett stort problem. Läs mer hos Fuktcentrum på Lunds universitet. Andra menar att gifthalterna i regel är så låga att människor sällan blir sjuka av dem och att vi naturligt omges med . Det är dock långt ifrån alla mögelsvampar som ”luktar mögel ”. De vanligaste orsakerna till mögelangrepp inomhus är fuktskadade väggar, tak . Effektivt mot mögel , blånad och lukt.


Problem med fukt och mögel inomhus i bostaden kan bero på flera olika orsaker vilka ofta samverkar. Inträngande fukt i kombination med en för låg luftomsättning skapar stora problem i många bostäder. Idag sanerade vårt team på Gotland mögel inomhus. Det är skadligt att vistas i miljöer där mögel finns. Den här gången så har möglet börjat växa bakom en golvlist och såsmåning om krypit . Svartmögel är inget man vill ha att göra me svartmögel är hälsovådligt och det krävs ordentlig sanering.


Bikarbonat och ättika är två effektiva huskurer mot . Mögel där du bor och vistas? Sluta torka tvätten inomhus. Det kan göra dig allvarligt sjuk och skapa hälsoproblem.


Bakterier frodas i fukt som också kan skapa allergi, astma o mögel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения