måndag 15 maj 2017

Krypgrund värme

Dock skiljer sig dagens krypgrund på några punkter väsentligt från den gamla torpargrunden. Krypgrundens föregångare Torpargrund. Bild på hus med torpargrund som var föregångare till krypgrund I torpargrunden hade man till skillnad från i den senare krypgrunden ingen eller endast lite isolering i golvbjälklaget.


Genom konvektion, konduktion och värmestrålning tilläts värmen från bostaden värma upp grunden . Står ditt hus på krypgrund ? I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam.

Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga problem. Har en fundering angående golvvärme och krypgrund. Det finns framförallt två metoder som etablerats på senare år. Värma luft i torpargrund? Antingen tillförs värme med styrning så att så lite värme som möjligt används med hänsyn till skaderisken ( termisk avfuktning) eller så tillförs så mycket värme som . De sista åren har förändringen varit ännu snabbare.


En av de vanligaste orsakerna till en snabb förändring av klimatet i en krypgrund är ett byta av värmekälla. Att gå från en förbrännande värmekälla såsom olja till fjärrvärme, jordvärme eller berg värme kan på mycket kort tid skapa ett mycket gynnsamt klimat för mögel och .

En torpargrund dras gärna med fuktproblem. Vi i vår moderna tid har för välisolerade golv och värmer inte upp krypgrunden från marken. Fukt och röta blir snabbt till ett mycket påtagligt problem om ingenting görs.


För att göra en krypgrund mindre fuktig kan solenergi med fördel användas. Det finns dock vissa fallgropar som är viktiga att tänka på innan man tillför värme till krypgrunder då värmeenergin i samband med fukt kan utlösa mikrobiella angrepp som mögel och i allra värsta fall röta t. På våren då solstrålarna börjar värma den övriga marken, ligger grunden i skugga och värms följaktligen initialt endast av den luft som passerar genom grunden. Vilka fuktbelastningar utsätts en krypgrund för?


I värsta fall om huset grundläggs på sank mark, kan grundvattennivån ligga så högt . Ett alternativ till uteluftsventilerad krypgrund för att minska energiförlusterna, slippa kalla golv och slippa risken för fukt är den inneluftsventilerade krypgrunden. Med hjälp av ISODRÄNMETODEN kan du enkelt renovera din befintliga uteluftsventilerade kalla krypgrund eller bygga en ny fuktsäker varmgrund. En varmgrund med ISODRÄN.


Den sugs med hjälp av en . Med Isodrän fuktvakt som vid behov tillför värme direkt i underkant bjälklag, blir även dessa grunder fuktsäkra. Att ventilera grunden under sommaren är en rätt dålig idé. Din solcell kommer att jobba bäst när solen skiner mest - under sommaren.


Då är luften varm och innehåller mycket vätska. När den kommer in i grunden som är sval .

Vid en sådan risk så tillförs värme med en värmekabel för att förhindra tillväxt. TrygghetsVakten och få av köpesumman tillbaka. Enkelt uttryckt kan man säga att problemen bottnar i markens värme - tröghet. Genom att marken har hög vär- mekapacitet hänger temperaturen i kryp- rummet inte riktigt med i utelufttempera . Ring oss och boka ett kostnadsfritt besök där vi kontrollerar Din krypgrund eller vind. Därefter får Du ett förslag på åtgärd och en offert med fast pris.


Naturligtvis kan du utnyttja ROT-Avdrag vid installationen. Uteluftsventilerade krypgrunder i moderna välisolerade hus, vilket kom på mitten av . C: Åtgärder för att skapa undertryck. Om syllen byts till ett material som leder värme finns risk att problemet flyttas upp till bjälklagsanslutningen.


För att kunna välja rätt lösningar i en skadad krypgrund eller vid nykonstruktion måste man analysera var problemet ligger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения