tisdag 16 maj 2017

Bästa pelletspannan

Pellux 2från Nibe, Pellmax CU från Värmebaronen och Vitoligno 300-P från Viessmann. Lägst verkningsgrad i detta test har Extuna PV1 Combifire från VedSol och Viadrus . Jag bor i ett stort hus i Skövde sedan i juni med en oljepanna som är på väg ut nu när vintern närmar sig. I mitt kvarter har det blivit förbjudet att borra och lägga jordvärme.


Då huset enligt förra ägaren drar ca 5molja återstår egentligen bara en pelletspanna.

Jag har bett offert av Bad och värme här i . Nytt värmesystem, köpråd? Vilken pelletspanna är bäst ? Energimyndigheten har genomfört ett stort test av pelletspannor. Testet visar att Baxi pelletspanna TPK är en av Sveriges effektivaste. Dessutom mycket prisvärd!


Men de flesta pannorna i testet har en verkningsgrad på procent eller bättre. Har du en pelletspanna med lägre verkningsgrad får du räkna med att köpa mer pellets.

Har pelletspannan en verkningsgrad på procent innebär det att procent av pelletsen till pannan blir värme i husets radiatorer eller golvvärme. Många byter ut sin pelletspanna på grund av bekvämlighetsskäl men idag finns det många pannor som sköter sig själva. Ett nytt test av pelletspannor visar att den effektivaste pannan kan minska dina pelletsinköp med procent varje år samtidigt som man minskar. Den kompakta pelletspannan är bara ca meter hög, vilket gör den mycket lättskött. Pannkonstruktionen gör att pannan har en hög verkningsgrad som ger en bra bränsleekonomi.


De påpekar även att det är . Din pelletsguru trycker på folk det som han får bästa provisionen på och bryr sig inte om hur det fungerar. Pellets är en sorts träbränsle som behandlats så att det ska vara så effektivt som möjligt. De ser ut som små stavar och levereras i bulk eller i säckar. Fördelen med pellets är också att det är ett lätthanterligt material. De har inte en större diameter än till millimeter.


Det bästa är att ha ett stort förråd och få leveranser i bulk. Lättskött, snabbt och bekvämt med en PELLMAX pelletspanna. Klart på mindre än minuter med Pellmax pelletspannor ! Pannornas runda tubrör har inga skrymslen. Välj den Pellmax som passar dig bäst , du har tre olika modeller att välja på.


Svenska Solgruppens vinnande koncept.

Vårt koncept blev ” bäst i test”. Du får ”vart femte år gratis” med vårt paket! Genom att välja en effektiv pelletspanna kan du minska dina pelletsinköp markant. Detta är en lösning som idag i princip helt försvunnit och vid installation av nya anläggningar så väljer man istället en automatisk pelletspanna som sotar själv tillsammans med ett bulkförråd med plats för en hel. Keramik blandat med kiselkarbid har visat sig vara det bästa materialet för att tåla och behålla värmen.


Vi tipsar om produkter i vår guide. Det som talar för att byta till en modern pelletspanna är att det är enklare att få pannan ner till källaren. Den går att bära ner och inga väggar behöver slås ut. Pannan är också billigare än en flispanna.


Nu går det cirka ton pellets per år och enligt mina beräkningar borde kW räcka till både värme och . Pellets har som bränsle en jämnare kvalitet (form, storlek, fukthalt) än ved som gör att förbränningen är lättare att styra. Därför är utsläppen från pelletspannor i allmänhet lägre än utsläppen från de bästa vedpannorna. Pelletspannan har utvecklats parallellt med vedpannan under samma tidsperiod.


Den bästa och driftsäkraste pelletspanna jag vet. Som erfaren installatör av pelletspannor ser jag på detaljerna att det är en genomtänkt och robust konstruktion, där man tänkt på både hållbarhet och driftsäkerhet. Skötselbehovet är minskat till ett minimum, Din arbetsinsats för att sköta om pannan är .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения