måndag 14 november 2016

Stegljudsdämpning

Akustikmatta för löslagd färdigparkett och laminat. Reducerar trum- och stegljud samt ger en skyddande fuktbarriär. Ljuddämpande och spänningsavskiljande platta, tjocklek ca mm. Före läggning av keramik eller natursten.


Det går att lösa många akustikproblem med hjälp av golvbeläggningen.

Plast- och linoleumgolv med akustikbaksida ger ofta både god stegljudsdämpning och lågt trumljud. STEGLJUD Problemet beror på ljud från dina steg som t ex grannen hör när du går. Stegljudsnivån skall vara så låg som möjligt. Här hittar du golvmellanlägg som hjälper till med stegljudsdämpning.


Forbo Flooring är specialist på akustiska golv med över års erfarenhet. Vi har linoleum och projektvinylgolv med stegljudsreduktioner på upp till dB. Underlagsfolie och stegljudsdämpning.

När man lägger golv på mineraliska underlag (betong, natursten, klinker osv.) måste man alltid lägga en ångskyddsfolie som isolerar fukt. I följande översikt får du reda på om du behöver ett underlagsfoam till ditt underlag och om du måste lägga en ångspärr. Golvfoam med fuktskydd är en kombinerad stegljudsdämpning och fuktskydd ( ångspärr) för flytande. Sopro TDP 5ger en stegljudsdämpning på upp till dB på be tong bjälk lag en ligt mätningar gjorda på SP (Sveriges tekniska forskningsinstitut).


Prov nings in tyg på Sopro TDP 5kan er hållas på för frå gan, lik som resultaten från. SoftSound är en akustikmatta till klinkersgolv. Ger hög stegljudsdämpning av klinkers med låg bygghöjd. Systemlösningen är framtagen för specifika användnings- områden i bostäder, affärs- och . För säljare, byggingenjörer, arkitek- ter med flera möjliggör bjälk- lagsnyckeln ett enkelt men ändå relativt noggrant val av golvpro- dukt, med hänsyn till stommens förutsättningar. Synpunkter på förslaget är välkomna!


Tätmembran, rörelseupptagande, stegljudsdämpande. Detta projekt har haft som mål att tydliggöra de krav som bör ställas på system för stegljudsdämpning vid keramiska golvbeläggningar. Projektet har varit uppdelat i två delar.


Del beskrivning av möjligheterna, innehåller bakgrundsinformation om stegljudsteori, normkrav och en inventering av lämpliga . Estrad dB har skumbaksida för god komfort och stegljudsdämpande effekt med poluyretanbehandlad yta.

Varumärke: Upofloor Tjocklek: mm. Dämpningen beror huvudsakligen på be- tongkonstruktionen tillsammans med ljuddämpande golv och deras ytbeläggning. FalckDesign erbjuder miljöklassade akustikgolv i plast med sten- och trämönster.


Samtliga kollektioner erbjuder en stegljudsdämpning av hela 19dB. Kontakta oss för teknisk rådgivning i förekommande fall. På samma sätt blir eventuella trumljudsproblem en icke-fråga för våra lösningar, men däremot viktig i valet av underlägg till parkett och laminatgolv om dessa väljs som golvskikt. Träbjälklag måste stegljudsdämpas i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения