måndag 6 juli 2015

Test solfångare

Solfångare från svenska solenergiföretaget Absolicon är bäst i världen. Preliminära resultat från schweiziska institutet SPF visar på rekordhög prestanda. Vi har just fått data som visar att Absolicon T1har den högsta optiska verkningsgrad som någonsin uppmäts för ett litet paraboliskt tråg. Solenergi är förnybart och klimatsmart – dessutom är den gratis när anläggningen väl är betald.


Så här fungerar solfångare.

Svesol bäst i test - Biosolprojektet (slutrapport). I det testade systemet ingick Svesol Premium som är en av marknadens effektivaste solfångare och den vattenmantlade pelletskaminen Evo Aqua. Test -solfångaren har en effekt på 1W och en verkningsgrad på.


Verkningsgraden är i klass med de plana solfångare som säljs på marknaden, vilket beror på den tunna korrugerade plasten som används som absorbator. En enklare värmeöverföringsanalys är genomförd där dess förlustkoefficient . I solfångaren omvandlas solens strålar till värme, till skillnad från solceller där solenergin omvandlas till el. Eftersom solvärme finns i stora mängder främst under sommarhalvåret är det alltid ett komplement till en annan värmekälla. Ofta används solfångare för att värma varmvatten under sommarhalvåret, .

SP:s lista är inte heller en rangordning av solfångare med Bäst i Test utan ett underlag för konsumenter att jämföra olika solfångare med varandra vid beräkning av besparingspotentialen. Värdet ligger också till grund för Boverkets bidrag för installation av solfångare. Det finns många fler aspekter att tänka . Spara pengar och energi med solfångare ! Lönsam investering samtidigt som det är klimatsmart. Det bästa för miljön och plånboken!


Vi ger dig personlig service för ditt solvärmebehov. Funderar du på att köpa en solcellsanläggning och sätta upp på taket? Allt fler vill göra en insats för miljön och producera en del av sin egen el. Ett femtontal elbolag säljer solcellspaket och du kan också köpa . Rekordhög prestanda för Absolicons solfångare i test vid schweiziskt institut Solenergibolaget Absolicon uppger i ett pressmeddelande att preliminära resulta.


Duscha gratis halva året. En solfångare kan klara ditt tappvarmvattenbehov, alltså dusch, disk- och badvatten under upp till åtta månader om året och därigenom sänker du din energiförbrukning kraftigt. Det behöver inte ens vara solsken varje dag.


Ledande på systemlösningar. Sveriges mest uppsatta solfångare.

Svenska solenergiföreningen. Försäljningen till villor har i princip tredubblats sedan millennieskiftet. Och under de senaste åren har det skett en fullkomlig explosion.


Anmälaren är en företagare i Uddevalla och han får stöd från två Lundaprofessorer. Jag planerar ett nybygge på 1kvm (ett plan, golvvärme) och har funderingar kring värmesystemet. Vi har tänkt oss isolera 2mm (vägg) och 5(tak), värmeåtervinning ftx (temovex) och en vattenmantlad kakelugn (julia). Mycket snack om denna burksolfångare så jag tog tag i saken och byggde en!


Har inte gått efter några ritningar utan efter egethuvud och materiel som man hade liggandes! Jag och lillbrorsan la ner nån timme lite då och då och tillslut började de likna nått! Jag har funderat på problemet med snö på solfångarna. Det är mycket snö, men solen har värmt rejält så det borde gå att plocka in ett antal kWh nu. Vilken yta fångar värmen bäst.


Experimentutveckling: Mats Areskoug.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения