tisdag 21 juli 2015

Anod varmvattenberedare

Detta gäller bara de som har en emaljerad varmvattenberedare , t. NIBE COMPACT-E som på bilden nedan. På rostfri varmvattenberedare finns inte någon anod , t. Man bör regelbundet skruva loss anoden och kontrollera den. Kontrollera en gång per år tills du fått en . Välkommen till PriceRunner!

Hyllplats: Välj varuhus Loading. Slut Begränsat lager I lager. Rosten på dessa värmeelement hade sannolikt kunnat förebyggas med en fungerande anod. Hej, Vi har en emaljerad varmvattenberedare med magnesium- anod för att skydda mot korrosion. Tyvärr reagerar magnesium-anoden med manganet som finns i. Köp Reservdelar varmvattenberedare hos VVS home.


Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité. Offeranoden helt uppäten, är.

Emalj passar däremot inte till högt pH-värde eller höga temperaturer. För att offeranoden ska fungera optimalt krävs också att vattnet har en god ledningsförmåga. Varmvattenberedare av emalj använder sig av en offeranod i ett material som korroderar . Inställning av termostat. Byte av tub, byte av elpatron. Inspektion och byte av anod.


Endast METRO THERM´s orginalanod skall användas. I emaljerade varmvattenberedare behöver man en anod. Detta är för att skydda varmvattenberedaren mot korrosion. Så fungerar en offeranod.


En anod är en stav av en oädel metall. Anod kallas också offeranod. Om en ädlare metall riskerar att korrodera (rosta), kan en offeranod i en oädlare metall offra sig i den ädla . Enligt experterna på Vattenvärmare Rescue , innehåller varje bostadsområde varmvattenberedare en anod spö som hjälper till att förhindra korrosion och rost på ackumulatortanken. Dessa stavar , vanligen tillverkade av aluminium eller magnesium , försämras med tiden.


Byta anoden staven kan kraftigt utöka livet för alla . Titananoden klarar att skydda beredaren vid mycket svåra förhållanden, även vid bräckt vatten. Tala med din rörinstallatör.

Kontakta METRO THERM AB för ytterligare information. Anoder till varmvattenberedare stavmodell, magnesium. Logga in för att se prisuppgifter.


Jag har ingen aning när den byttes senast eller om den är bytt överhuvudtaget. Nu undrar jag egentligen hur . Denna anod kräver endast ca. Kedjeanoden har en längd på 8mm och kan bara användas i ver- tikalt monterade vattenvärmare.


Anoderna skall kapas enligt ovan- stående tabell. Det normala anodmaterialet för varmvattenberedare är . Europaproducerad varmvattenberedare med utbytbar magnesiumano justerbar termostat upp till °C, antifrostläge och mycket annat. Isolerad med mm CFC -fritt polyuretanskum. Nibe Steatitelement Compact Cu.


Magnesiumanod till Eminent-E samt E 60. Nibe steatitelement i tub till Compact Cu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения