fredag 31 juli 2015

Elnätsavgifter

Det är de riktigt stora elnätsbolagen som är dyrast och har höjt sina avgifter mest. Vi röjer träd och vegetation som kan orsaka avbrott vid oväder. Vi gräver ner ledningar, renoverar kablar och gör andra investeringar i infrastrukturen. Det kostar ungefär miljarder kronor årligen. Här är kommunerna med landets högsta och lägsta elnätsavgifter.


Vad går din elnätsavgift till? Nätavgiften som du betalar till Vattenfall Eldistribution ska täcka kostnaderna för underhåll, drift och utveckling av elnäten i ditt område samt avläsning, mätning och administration. Vi vill bygga bort elavbrotten och rekordinvesterar därför för att förbättra leveranskvaliteten och modernisera elnätet.


Lagen säger att din elnätsavgift ska vara skälig, objektiv och icke -diskriminerande. Vi anser att ett företags avgifter är skäliga om företagets sammanlagda avgifter ligger under den gräns, intäktsram, vi satt. Ett elnätsbolag får ta ut avgifter som täcker skäliga kostnader för drift och underhåll . Här hittar du våra aktuella elnätsavgifter för dig som är privatkund. Nätavgiften bestäms av vilken storlek du har på mätarsäkringen, med andra ord det effektanspråk du har från elnätet. Anmärkning: Mätarsäkringen beror på amperetalet på passdelen.


Elkunder i Blåsjön nät i Strömsunds kommun har den dyraste elnätsavgiften i landet. För företag finns tre olika abonnemangsformer beroende på behov – säkringsabonnemang, effektabonnemang lågspänning eller effektabonnemang högspänning. Elnätsföretagen agerar på . På din faktura hittar du information om vilken typ av abonnemang som du har. Avtalsvillkor hittar du här.


Denna består dels av en abonnemangsavgift och dels av en elöverföringsavgift. Den fasta årsavgiften är beroende av storleken på huvudsäkringen. Nedan finns de aktuella abonnemangsavgifterna för respektive säkringsklass.


Omfördelning av Energiskatten. Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kun bara att skatten du betalar syns bredvid posten för elnätskostnader och inte . Den totala elkostnaden för fastigheten består av tre delar elhandel, elnät och skatter. I den samlade rapporten, som kommer senare under året, finns en beskrivning av den totala . Gullspång har Västra Götalands och landets högsta elnätsavgift. Två kommuner i Skaraborg är ytterligheter i . Villaägarna Riksförbund har jämfört elnätsavgifter i Sveriges kommuner. Energiföretagen Sverige svarar här på en del frågor om vad som ligger bakom avgifterna och skälen till att avgifterna förändras.


En viktig del är investeringar för att säkra dagens elnät, men också för att . Det är billigt att vara ansluten till elnätet på Falkenberg Energi AB, Feab. Nätavgiften är lägst i Halland och i en jämförelse mellan energibolag i hela landet hamnar Falkenberg Energi på nionde plats. I jämförelsen hamnar elnätsavgiften på 5öre per kWh i Falkenberg. Genomsnitten bland elnätsbolagen i Halland är 61 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения