fredag 24 juli 2015

Äldre radiatorer

Många som genomför renoveringar av äldre hus byter också värmesystem. Oavsett vad man väljer är det lätt att missa den kanske viktigaste delen av systemet – den som distribuerar värmen. Här beskriver Anders Edvardsson de vanligaste distributionssystemens för- och nackdelar.


Radiatorer , elelement och annan . Klassisk Sektionsradiator.

I vårt produktprogram hittar du därför välkända och klassiska namn som MR, REX, DUPLEX, TRIPLEX och 30-SPECIAL. Gamla element i gjutjärn som står med tassar på golvet. Det är stor rotation på radiatorerna så enklast är om du tittar in hos oss för att kolla om det finns något som passar dig. Alla är lagrade i Nackabutiken . Läs expertens råd för att vårda gamla radiatorer och enkla tips för att lufta element, fylla på vatten i element och fixa din krånglande termostat.


Bor man i ett hus där gammaldags element skulle passa in finns det en hel del äldre radiatorer av gjutjärn och plåt på begagnatsajter och i byggnadsvårdsbutiker. Numera tillverkas dock nästan . Blev erbjuden ett antal radiatorer till ett mycket tilltalande pris efter skicket.

Det är ett två rörssystem där tilloppet sitter mitt på. Dimensionering radiatorer. Vid 1-rörssystem bör effekten för radiator på slingan. Dagens öppna planlösningar med rejäla fönster gör det lite svårare för elementmontage eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med väggytor som i äldre hus.


Dock är det viktigare än någonsin med radiatorer eftersom risken för kallras ökar med stora fönster. Lösningen är oftast just konvektorer. Gamla radiatorer säljes 250:- st eller 600:- för allihop.


Läs mer på vår hemsida om modeller, storlekar och priser. Notera att priserna är per sektion och varje sektion bygger ca 60mm på längden. Undrar om rördimension äldre radiatorer. Jag skall byta äldre radiatorer mot nya TP V4.


Välj en radiator som har tillräckligt stor värmeavgivande yta för det värmebehov rummet har vid kallaste vinterdagen. Kontrollera om du har ett- eller två rörssystem i ditt hus. Detta påverkar ditt val av elementkoppling. Det vanligaste är två-rörs men äldre hus kan fortfarande ha ett-rörs.


Håller på med ett nybygge och funderar på radiatorer.

Det hade ju varit trevligt med lenhovdas duplex men jag tycker att de är på tok för dyra. På blocket dyker det ofta upp beg radiatorer för en bråkdel av priset. Skulle det fungera att bara måla och koppla in dessa? Efter surfande på forumet tror jag att jag har för klen effekt på radiatorerna.


Frågan är bara hur jag räknar ut effekten på de jag har idag? Huset är renoverat på 70-talet och de bytte troligtvis raddarna då. De är typiska från den tiden, dvs antingen enkel panel eller dubbel . Vi får många frågor på omräkning av gamla radiatorers effekt till nya modernare radiatorer. F-radiatorer med beteckningen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения