tisdag 2 maj 2017

Värmepump rengöring

Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. För att få reda på mer om hur du rengör din luftvärmepump kan du läsa vårt inlägg där vi kommer med konkreta tips. Aug Efter att en medarbetare tipsat om rengöringssprayen Climaclean på instagram har många frågor och beställningar kommit in till oss. Det har visat sig finnas ett stort intresse i att kunna serva sin värmepump på egen hand.


Med detta inlägg hoppas vi kunna förenkla rengöringsarbetet så att din värmepump. Serva din luftvärmepump själv med Q Effect rengöringsmedel , speciellt framtagen för effektiv rengöring av luftvärmepumpar.

På en luft- luftvärmepump är det också viktigt att rengöra filtren. Blir filtren blockerade minskar effekten. Luftvärmepumpen renar inomhusluften från damm, partiklar, allergener m. Att ta till vana att rengöra filtren regelbundet är det . Apr Spreja igen med vatten, eller avhärdat vatten, och torka av försiktigt. Resterande vatten försvinner ut genom röret för kondensvatten. Låt värmepumpen gå med lågt fläktvarv under ca timme så att den torkar ut ordentligt.


Med rengöringsmedel Q Effect från Canvac rengör du enkelt din luftvärmepump. Apr Den här tiden på året är för många likställd med olika städprojekt.

Det tar inte särskilt lång tid och i det här inlägget går vi igenom hur du gör. Om vi börjar på utsidan så är det viktigt att . Sep Bibehåll maximal besparing Använd Pump Rent minst en gång per år för full effekt. En smutsig luftvärmepump minskar effektiviteten med upp till årlige.


För att din luftvärmepump ska behålla sin livslängd krävs ett visst underhåll. Vi visar hur du på bästa sätt rengör luftvärmepumpens inner- och utedel. Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv?


Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Medlet är anpassat för värmepumpar från alla tillverkare. Jan Detta beror på att en luftvärmepump blir mindre och mindre effektiv med åren om man inte rengör den ordentligt, och de blir rejält skitiga!


Efter att vi har gjort det jag strax ska beskriva så har vi kunnat sänka temperaturen med just grader på värmepumpen utan att temperaturen i huset har blivit lägre. Antingen håller man sig till att rengöra filterna som sitter lösa utan att använda sprayen (luft-tryck) och tar en service var 3:e år (beror på hur dammigt man har det hemma). Damsugning och sköljning räcker. Regelbunden rengöring av hela inomhusdelen, d. För rengöring av filter . Alla luftvärmepumpar behöver rengöras för att bibehålla sin effekt.


DÄRFÖR MÅSTE EN INOMHUSDEL TILL EN. Luften i ett hus passerar genom inomhusdelen kontinuerligt under drift – dygnet runt!

Damm, smuts och fett fastnar och minskar på sikt förmågan att spara energi. Rengöring av värmepumpar ! Dessutom sänks livslängden på din anläggning! Filter Innedelens filter måste med jämna mellanrum rengöras. Hur ofta beror på vilken miljö innedelen är installerad i. I början rekommenderas två veckors drift mellan rengöringarna.


Se din användarmanual för närmare instruktioner. De bör servas vart annat till vart tredje år. Den största anledningen till servicebehovet är att det bildas damm i olika delar i pumpen.


Det är viktigt att man själv rengör värmepumpen enligt de . Köp rengöringsprodukter till Värmepumpar och luftrenare - Fri frakt över 500:- Leverans inom 1-arbetsdagar. Köp direkt från tillverkaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения