onsdag 17 januari 2018

Reglera golvvärme

Vi har gjutit nytt källargolv och lagt ned golvvärmeslangar i det för vattenburen golvvärme. Snart skall det läggas klinker, men innan det. Reglera golvvärme , separat shunt? Den gör det möjligt att reglera rumstemperaturen genom att styra flödet och temperaturen på vattnet i slingorna.


För att systemet skall kunna leverera komfortabel värme krävs att regleringen är injusterad efter en korrekt genomförd dimensionering. Och ja det är till viss del så att man kan justera in hur mycket vatten som går igenom en öppen slinga med en strypventil.

Men jag tycker inte jag får till det så att det blir lagom både vid kallt väder och inte fullt så kallt väder. Frågan lyder alltså: Kan man PWM- reglera ett styrdon till vattenburen golvvärme ? Vid användning av golvvärme kan rumstemperaturen sänkas med 1-°C vilket innebär en. Golvvärmeslingorna ansluts med Uponor. I de flesta länder är golvvärmen den mest po- pulära uppvärmningsmetoden i nya byggnader.


Detta är framförallt fallet när det gäller bostads- hus men. Det är skönt med varma golv och därför väljer många golvvärme av komfortskäl. I marknadsföringen förekommer argumentet att du kan minska användningen av energi genom att du sänker inomhustemperaturen. För att golvvärmen ska bli en energibesparing måste huset lämpa sig för sådan uppvärmning, annars kan .

Smatrix App – mobil åtkomst till din golvvärme och kyla från Uponor. Både huset och garaget har platta på mark med vattenburen golvvärme och Termotech golvvärmefördelare. Uppvärmning sker via jordvärmeslingor och en NIBE Fighter värmepump.


I huset styrs värmen av en utetermostat och separata rumstermostater som påverkar returflödena . Vattenburen golvvärme från Uponor gör varje kvadratmeter användbar! Vi ser till att hela huset blir varmt, skönt och tyst med ett osynligt värmesystem. Med rätt rumsreglering sänker du . Hur snabbreglerad är din golvvärme ? Om den ligger i betongplatta har jag läst på värmepumpsforumet att rumsreglering avrådes pga trögheten i systemet. Jag kommer ha liknande situation som dig fast med lite färre del radiatorer.


Planen nu är att efter inkalibrering bara reglera golvvärmen via shunten . Ett trägolv med golvvärme är inte bara behagligt att gå på. Det är även ett sätt att spara värme, eftersom golvvärme värmer precis där du har behov av det – nere vid golvet. Och golvvärme under ett trägolv är lättare att reglera än golvvärme i ett gjutet golv. Touchline trådlös reglering, två touch så har du installerat systemet.


Intelligent golvvärme - som gör det enkelt för dig. Roths intelligenta system för att reglera golvvärmen, Touchline, passar också för uppgradering av existerande golvvärmeanläggningar. När du installerar Touchline är det möjligt att ändra alla inställningar . I över år har LK Systems levererat vattenburen golvvärme.

Under den här tiden har vi utvecklat och förfinat vårt golvvärmesystem så att det har blivit både ekonomiskt, tryggt och komfortabelt. Och dessutom lätt att installera. Vid avbrott i internetanslutningen kan du fortfarande reglera värmen på plats. LK Kopplingsplint är en enkel kopplingsplint som används då man vill reglera temperaturen i mindre golvvärmesystem. Plinten används för inkoppling och strömförsörjning av LK . Nu har jag ledsnat på att sovrummet är kallt.


Bakgrund: min sambo har fått en genomgång av rören när vi flyttade in när jag var borta och jobbade. Sen har vi levt med lite ojämn värme genom huset. Hatten kan man vrida ett par tre varv och den verkar på en liten pinne.


Systemkomponenter för vattenburen golvvärme. Varje rör i golvvärmesystemet är anslutet till fördelaren, vilket gör det möjligt att reglera vattenflödet eller värmeförsörjningen till varje enskilt rum i byggnaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения