fredag 12 januari 2018

Hur funkar en värmepump

Solen värmer kontinuerligt upp vår planet. Med en värmepump kan du ta tillvara denna solenergi, som hela tiden lagras i berggrunden, ytjorden, vattnet och luften omkring oss. Processen för att ta tillvara lagrad solenergi ur berg, jor vatten och luft är en sinnrik teknisk lösning som gör det möjligt att ta till vara värme vid en . Solen är källan till allt liv, och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luft, berggrun mark och vattendrag.


Värmepumpen är ditt verktyg för att ta del av denna gratisenergi.

Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan kan din uppvärmningskostnad minska rejält – i vissa fall . Har du funderat på hur en värmepump fungerar? Det är samma grundläggande teknik oavsett om det är. Att en värmepump ger värme och billigare elräkning kanske du redan är med på. Men hur går det egentligen till? Vi reder ut hur värmepumpstekniken fungerar.


I exempelvis luften finns alltid så kallad termisk energi till förfogande.

För att värma den måste. Så här fungerar din värmepump enkelt uttryckt. En värmepumps verkningsgrad mäts i värmefaktor, även kallad COP ( Coefficient Of Performance): hur mycket värmeenergi som genereras per tillförd elenergi.


Principen är följande: I ett kylskåp. En luftvärmepump fungerar genom att utomhusdelen tar värme från luften utomhus och överför den till inomhusdelen, som sedan värmer inomhusluften. Eftersom luft-luftvärmepumpen använder sig av utomhusluft kan verkningsgraden variera med utetemperaturen. Sjunker temperaturen ger värmepumpen mindre värme till . Den här typen av värmepump är ett komplement till annan uppvärmning och besparingen är mycket beroende av hur väl värmen kan sprida sig i huset.


Utedelen utvinner värme från uteluften och släpper ut avkyl använ luft. Innedelen sprider den uppvärmda . Den grundläggande principen bakom alla typer av värmepumpar är den samma - en värmepump drar värme från den solenergi som lagras omkring oss i luft, mark och vatten. Förenklat så kan man säga att en värmepump är designad till att ta till vara på solenergi från ett kallt ställe och förflytta den till varmt . Hur en värmepump fungerar. En luft-luftvärmepump fungerar så att den tar värmeenergi från utomhusluften och värmer huset.


Vi berättar här om hur en värmepump fungerar.

Varför du ska satsa på en värmepump samt skillnaden mellan värmepump och luftkonditionering (AC). Vi förklarar hur värmepumpar funkar - Mitsubishi Electric Villavärme. En luft- vattenvärmepump tar tillvara på uteluftens värme. I regel består den av en utomhusdel (själva värmepumpen ) som sedan kopplas till det befintliga vattenburna värmesystemet. Fördelen med denna typ av värmepump är att man slipper borra eller gräva.


Nackdelen är att mängden gratisenergi minskar när det blir kallt . Vi ger dig svaret, för att du ska kunna göra det bästa valet för dig och ditt hem. Resultatet är en energibesparing på upp till. Det som gör detta möjligt är en effektiv kylkrets - här förklarar vi hur den fungerar.


En luft värmepump fungerar som ett komplement till din nuvarande uppvärmning. Läs mer om hur en luftvärmepump från Panasonic fungerar här! Vitsen med en värmepump är att den förflyttar värmeenergi från en plats till en annan.


Vanligtvis körs en värmepump i vintertid i läget HEAT vilket innebär att värmepumpen tar värmeenergi ur utomhusluften och förflyttar den in i huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения