tisdag 30 januari 2018

Sotlucka kakelugn

Sotlucka i mässing, med stos. Spiralventil i mässing, med stos. Det har förekommit en del olika diametermått på gamla sotluckor. Kontrollera att sotluckan passar till just er kakelugn. Hejsan, Fick nedslag på några småsaker av sotarn när han gick igenom vår kakelugn.


Nu när jag pillat bort fog och plockat bort halvstenarna så funderar jag på att sätta dig en sotlucka istället.

Finns både i blankpolerad mä. Leveranstid 2-dagar, 4kr inkl. Välkommen in till Sekelskifte och våra reservdelar till gamla kakelugnar. Nej ett rum utan kakelugn är ett rum utan själ.


Och jag hade faktiskt fixat till en kakelugn förr! Den gången räckte det att laga eldstaden invändigt med lerbruk och att foga utvändigt med. En sotlucka sitter ofta på ett litet gångjärn.


Den lösningen har egentligen aldrig fungerat. Jag drog ut sprinten och använde locket utan .

Lämplig som sotlucka på kakelugnar, i murar etc. Metallpolish Glanol 1ml 1kr. Spjälltofs jugen mässing 1kr. Kakelugn från Gysinge på barockfötter. I leveransen ingår ugn, träfot (gustaviansk eller barock), handsmidda järnluckor, spjäll, sotlucka (för osynlig placering ovanpå ugnstaket).


Ugnen är i övrigt avsedd att muras med invändiga sotstenar. Ugnarna levereras märkta. Att laga skador på en kakelugn - Vissa skador är vanliga på kakelugnar.


De flesta är lätta att åtgärda själv, t ex glasyrskador, eller fog som släpper. Gnistgaller, kakelugn 6kr. Värmen i gamla hus 2kr . Det finns inga produktrecensioner än.


Betygsätt… Mycket bra, Bra, Helt ok, Dålig, Very Poor. Passar innerluckor för kakelugn. På luckorna fanns små dragluckor.


Om kakelugnen hade dubbla luckor var de yttre oftast av mässing, men även ytterluckor av järn förekom. Några tips om hur du eldar smart och vad du ska tänka på gällande ve aska och skorsten! Dekor med ängel i inramning och med hängande bladfestong.

I mitten finns hål för sotlucka. Med stos som är 1mm i diameter. SOTLUCKA , utan gångjärn. Vanlig i kakelugnar och rörspisar. Material: Mässingsplåt, mässing eller förnicklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения