onsdag 16 mars 2016

Nynäshamns naturskola

Naturskolan är en utbildningsresurs inom natur- och miljöutbildning. De arbetar utifrån idén att lära in ute. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att förklara ekologiska samband och för att förstå miljöfrågorna.


Ekologisk förståelse och insikt ger framtidstro. Se kontaktuppgifter, adress, karta, vägbeskrivning, telefonnummer, öppettider, m. Nynäshamns Naturskola s kurser.

Språk och matematik för förskola och grundskola. Leka och lära matematik ute. Detta kurstillfälle innehåller lekar, övningar och aktiviteter som stimulerar barns mattespråk, kommunikation och nyfikenhet på matematik. Här finns många naturliga tillfällen att lära om och uppleva energi. Vi vill sprida idéer och inspirera till lärande utomhus i naturen och i urban miljö som ett komplement till det textbaserade lärandet inomhusDu kan sprida ideer.


Sveriges största söktjänst för öppettider. Lärarna på naturskolan har länge engagerat sig i kommunens skol- och förskolegårdar, och lyft fram dem som viktiga platser för lek och som arenor för . Viksängen fulla av klotter. Tidigare i år kunde man läsa i .

Målgrupp: förskola, fritidshem, särskola, årskurs 1–3. Text och foto: Christina Wallnér. Mats introducerar övningarna. Vad är Naturen som klassrum?


Läromedlet Naturen som klassrum syftar till att inspirera och öka kunskapen hos pedagoger om möjligheterna och fördelarna med att förlägga lämpliga pedagogiska aktiviteter utomhus och låta dessa ge näring åt . Tanken är att både skolor och förskolor ska delta under v men också aktiva pensionärer och pensionärsföreningar. Samling sker vid Fjärilsstigens start vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken. Om du åker buss kan du ta 8med avgångstid klockan 10.


Det finns mycket bra skrivet om naturskola och utomhuspedagogik. P:et i SPRING står för pedagogik och R:et för rörelse. Utgångspunkten i projektet var att vegetation på gården ger skugga och per automatik också rörelse. Det hade bevisats i forskningsstudien SCAMPER några år tidigare. Eleverna använder alla sina sinnen och upplevelser i lärandet.


Vi tar emot besök under hela året på tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar. Teman Vi erbjuder olika teman med . Eftersom detta arbete är så viktigt för kommuninvånarnas trivsel, och alla. På sedvanligt vis guidade . Här bedrivs undersökande arbetssätt kring olika . Att lära in ute året runt.

En övning går ut på att samla naturföremål och jämföra dem. Vilken är smalast, tjockast, tyngst, lättast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения