torsdag 31 mars 2016

Nvi 2000 skorsten

I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem. Du bygger lätt en bra och säker skorsten på minimalt utrymme både rak och i sidled. Näldens Värmeindustri i Jämtland har tillverkat skorstenar i år och är. En beprövad och enklare metod som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten.


Svart, grå och vit är standard.

Borstad rostfritt, koppar, mässing och ett 20-tal andra färger ger stora . Utbudet av eldstäder är stort och i mångt och mycket handlar det om tycke och smak. Oavsett vilken kamin du väljer på marknaden så kan du installera tillsammans med en NVI - skorsten – våra skorstenar passar alla eldstäder på marknaden. Besök din närmaste återförsäljare så berättar dom mer. Tack vare den smarta konstruktionen tas förbränningsluften till eldstaden via en kanal mellan skorstenens inner- och yttermantel men ändå helt åtskilda . Stålskorstenen består av moduler som fogas samman via en han- och en hondel vilken sedan säkras med ett låsband.


Detta är en beprövad och enkel montering som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten. NVI har tillverkat lätta skorstenar sedan 70-talet.

Företaget har sitt säte i Nälden, Jämtland och kan i dag kalla sig Skandinaviens ledande tillverkare av stålskorstenar. I Sverige sker försäljningen genom av skorstenar av Jötul AS. Typ av skorsten : På frågan om skorstenen är typgodkänd svaras JA, NVI. Där typgodkän- nande nummer skall fyllas i, anges rapportnummer från. EU-deklarationen om överensstämmelse, som visas här nedan.


Produkttyp: Systemskorsten av metall. Avsedd användning: Skorsten för eldstäder med maximal effekt 1kW. Här är de vanligaste: - 1T Toppansluten halvisolera med övergång . NVI skorstenssystem komplett från valfri kamin till huven på taket. Förr måste skorstenen dras lodrätt uppåt från eldstaden och schakt krävdes för passage genom eventuell övervåning och vind. Moderbolaget heter Hallströms verkstäder och är helägt av familjen.


Kvalité med alla möjligheter. I eldstadsrummet väljer du eventuellt ett svart . Har eldstaden annat mått klarar vi det med en adapter eller så tillverkar vi det som krävs. NVI :s skorstenssystem kan vinklas och dras i sidled vilket ökar möjligheten att placera kaminen på rätt plats i rummet.


Jag ska (om jag bara får bygglov) bygga ut huset och då sätta in en pelletspanna.

Med en taklutning på grader så kommer det med en vanlig skorsten behövas typ 4-meter uppstick ovanför taket för att komma över nock, hur snyggt är det? Därav att jag tänkt mig denna typ av skorsten som . Ett säkerhetsavstånd på minimala 50mm till närmaste brännbara material är tillräckligt. Du kan t ex dra skorstenen under .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения