torsdag 5 april 2018

Stor braskamin

En snygg och praktisk nyhet är vedförvaring vid sidan av kaminen. Läs mer om Contura 6Style. Contura låg Contura låg i plåt är en kamin med stor valfrihet: du kan välja mellan blank vit plåt eller. Braskamin Contura låg.


Nu du har bestämt dig för att köpa en braskamin finns det några saker du bör fundera på innan du bestämmer vilken typ av kamin du vill ha.

Placeringen av kaminen avgör i viss mån hur stor del av huset du kan värma up. Du bör fundera på om du endast vill värma upp ett rum eller ett större område i huset. En braskamin erbjuder en perfekt kombination av estetik och funktionalitet.


En kamin tillför atmosfär och hemtrevnad till ditt hem på ett sätt som inget annat kan, och en braskamin är det perfekta sättet att njuta av elden samtidigt som den värmer ditt hem på ett effektivt och billigt sätt. Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme. Vi erbjuder braskaminer, kaminer, eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar.


Därför ska du överväga dina behov grundligt innan du köper en kamin.

Med våra år i branschen hjälper vi dig att planera, välja samt installera din nya kamin och skorsten. Välkommen till vår butik och kaminutställning! Använder man sin eldstad några få dagar per år behöver man kanske inte lägga så stor vikt vid effektivitet och verkningsgrad som om man använder den som huvudsaklig värmekälla under hela vintern. ETOS SFL är en modern och stilren braskamin med högt placerad eldstad och miljövänlig förbränning.


Med en stor glaslucka får man hög mysfaktor, men samtidigt ett glas som kan sota igen och måste skötas. Omger man eldstaden med täljsten, tegel eller kakel får man mer massa som lagrar värmen, men det blir en större och tyngre installation. Ju tyngre massa desto mer värme lagras, vilket gör att en tung gjutjärnskamin . Nya Vintage från Dovre – en gjutjärnskamin i helt ny design i retrostil.


Genom sitt unika utseende med optimal insyn till elden ger detta ditt hem en helt ny känsla. Detta är en stor gjutjärnskamin för alla hängivna vedeldare. Dovre CB3T är en mellanstor gjutjärnskamin med extra stor. Risken med en för stor eldstad är att man eldar på för låg effekt.


Ofta gjord i stål och glas. Värmen strålar snabbt ut i rummet, utan att lagras. Passar hos den som vill trivselelda ibland och värma upp ett kallt rum fort.

Men den får inte heller vara för stor. Då blir det svårt att få bra drag, vilket behövs för att uppnå en effektiv förbränning i kaminen. Har du ingen skorsten finns det två huvudtyper att välja på: modulskorstenar i rostfritt stål eller mantelskorstenar av lättklinker med pimpstensklädd rökgasgång. Slutsatsen är: Hellre en liten braskamin som får lov att ”arbeta”, än en stor som inte fungerar och skadar miljön. Effekten anges i kilowatt (KW).


TermaTech levererar braskaminer med effekt från . Det är viktigt att hitta den optimala storleken på din braskamin, som passar just dina behov, så du utnyttjar kaminen bäst, och får ut mesta möjliga värme ifrån den. Storleken beror bland annat på husets isolering, storlek, inredning, kaminens placering mm. Köp inte en för stor braskamin , då värmen kam bli för kraftig.


Marmorhylla för fina saker Namn: Contura 460. Kommentar : Murspis i traditionell design med sidoglas och marmorklädd hylla. Det här modellen finns även i låg modell för anslutning mot en murstock om man har den möjligheten.


Smal vedspis till köket . Att det är stor skillnad på ny och gammal teknik är något vi sagt under många år. Det skulle vara det överlägset effektivaste sättet att snabbt förbättra luftkvaliteten i området. Han berättar att språnget mot dagens rena teknologi, Clean Burn, . För att få en så bra och väl fungerande uppvärmning som möjligt är det viktigt att välja en braskamin med rätt effekt för ditt hus och dina behov. Ta hjälp av installatören så att du får en braskamin som är lagom stor , beroende på dina önskemål och behov. Har braskaminen för låg effekt i förhållande till ditt hus kan det . Line Nederby påpekar att man ska vara försiktig så att man inte köper en för stor kamin.


Långt ifrån de flesta braskaminer på den svenska marknaden idag är Svanenmärkta, men av miljöskäl kan det alltså vara en bra idé att satsa på en ny modell istället för en använd braskamin. Denna braskamin har hög effekt och bra effektivitet och med fri frakt. Kaminen har en nominell effekt på hela 14kW.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения