onsdag 4 april 2018

Murbruk till tegel

Ska du mura med andra material än. I Webers breda sor- timent finns material för murning och fogning av i stort sett alla material. Valet av sten och murbruk är naturligtvis också viktigt. Mursten är tillverkad av bland annat kalksten och tegel.


Den förstnämnda används främst till fasader medan tegelstenen förekommer i flera sammanhang.

Det finns massivtegel och flera typer av håltegel. Håltegel, som är billigare, används i de flesta murningsarbeten. Lägg på rikligt med bruk och knacka sedan ner blocket till rätt nivå så att fogen blir en centimeter tjock.


Fogarna utgör av murverkets yta. Om du använder tegel med synlig fasa finns det ett hav av möjligheter i förhållande till fogfärgen. Sättet som man fogar har stor påverkan på det färdiga murverket.


I Wienerbergers show-room på Arlövsvägen 12 . Vi på Tegelmäster testar alla våra tegelsorter för att bästa vidhäftning mellan bruk och tegel skall uppnås.

Murbruk kan levereras i olika nyanser och strukturer. I samarbete med Weber har vi tagit fram Tegelmästers Massivstensanpassade bruk för att kunna erbjuda rätt bruk till våra olika tegelsorter. Sedan blandar man till sitt murbruk , fyller spritspåsen och fyller upp fogarna noga.


Se till att hålla ytan som ska fyllas upp blöt hela tiden, annars kan teglet suga i sig för mycket av vattnet i bruket och då spricker det igen. Det går bra utan spritspåse också men det är lite pilligare att peta i bruket med fogslev. Finja_Puts___Murbruk_C_25_k. För murning av tegel och betongblock, som grov-grundningsbruk före putsning och som slamningsbruk, då hög hållfasthet eftersträvas. Vanligaste murbruket för murning av tegel , lättklinker och betongblock.


Cementbruk A skorsten av tegel. Fabrikstillverkat torrbruk för murning av exempelvis lättklinkerblock, betongblock och tegel. Används även till grovgrundning och . Att välja rätt murbruk är viktigt för både hållfasthet och synintryck.


Fogen utgör ca av tegelfasaden och påverkar kulörupplevelsen av tegelstenen mycket. Välj därför kulör på fogen med omsorg! Det är även viktigt att rätt sorts bruk väljs så att det är anpassat till valt tegel i projektet. Det klarar också betydligt högre värme, vilket är mycket väsentligt i till exempel bakugnar.


Hållfastheten i fogen och bindningen mellan bruk och stenar är svagare för lerbruk än annat murbruk.

I litteratur förekommer uppgifter om att lerbruket inte har någon bindkraft , . Två material som nästan automatiskt ingår när man använder sig av tegel eller trä i fasad är murbruk till teglets fogmassa och målarfärg till träfasad. Därför kommer jag även titta en del på dessa, men på grund av bristande datatillgång blir dessa analyser inte lika djupgående. I min analys utgår jag från en hypotes att det . Beacons är nya kuponger, banners och ballonger för företaget tegel -och murbruk.


Från restauranger till detaljhandeln, beacons revolutionerar hur företag kommunicerar med kunder inne i deras butiker och även potentiella kunder som råkar vara går av eller att ha lunch nästa dörr. Vid reparation av lokala frostskador eller mekaniska skador på murverk är det viktigt att ta reda på vilken typ av murbruk som tidigare använts. Bäst är om man kan få tag i . För att lagningen skall samverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения