tisdag 10 april 2018

Fukt i källargrund

Få bukt med fukt i källaren. Vi ger dig råd och instruktioner för hur du kan få bukt med fukt i källaren. Många fuktskador i källare uppstår genom att fukt och i värsta fall vatten utifrån tränger igenom husets grund. Fukten kommer från marken under och runt huset.


Skadorna upptäcks oftast genom att det luktar inne i huset. Misstänker du problem bör du anlita en Anticimex för att få hjälp med vad som orsak till .

Som vid alla konstruktioner i och under mark finns det risker även med en källargrund. Det vanligaste problemet är fukt. Fukt kommer sig av en kombination av luftens temperatur och luftomsättning. Inkommande vatten spelar givetvis också en stor roll.


Det ger orsak till fuktskador, särskilt om källaren är inredd. Många vill använda dessa källare men kämpar mot den fukt och mögel som finns i källaren. Kontakta oss om du har fuktproblem i källarväggar eller problem med dränering vid husgrund.


Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan. Huset från 30-talet köpte vi i vintras och då syntes inget!

Hur allvarligt är fuktproblem i källare och kostnad. Hur använda fuktmätare för att undersöka källare i. Fukt i källarväggar EFTER dränering? Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna och under golvet som gärna vill tränga igenom.


Alltså är det mycket mer komplicerat att inreda ett rum i en källare än ovan jord där ju väggarna faktiskt är ganska torra för det mesta. Och ett rum måste alltid vara torrt för att det skall . Vatten tränger in genom källarmuren eller att det finns svagheter eller direkta fel i den invändiga konstruktionen. Problem med fukt kan vara många!


Vi går igenom förberedelserna för att åtgärda fuktproblem i källaren. Hur visar sig fukt och varför uppstår fukt. Från väggen tillförs ofta fukt antingen genom otätt fuktskydd eller underifrån genom kantbalken. Fuktförhållandena är särskilt viktiga när bostadsrum anordnas.


Invändig värmeisolering av ytterväggar och golv i uppvärmda källare bör göras med stor försiktighet. Källare är ofta drabbad av både fukt , mögel och lukt. Därför behövs dräning samt avfuktare. Säljaren har hela tiden varit öppen med att huset aldrig dränerats men också varit tydlig med att de aldrig haft några som helst problem med fukt I gillestugan.


Och att de aldrig haft planer på att dränera. Huset står på sandjord och de väggarna där betongen var synlig fanns inga tecken på fuktgenomslag. Det är inget fel på källaren och fukten behöver inte vara något problem, konstaterar Per Håkansson.

Grund – Källargrund , grundmur av betong. Dolt fel vid fukt i källare. Enligt säljarna har källaren varit utgrävd och dränerad.


I köpekontraktet står att huset säljs i befintligt skick. Inget finns skrivet om dräneringen. Källare, bottenplatta, suterränghus, krypgrund och torpargrund kan alla drabbas av problem på grund av fukt utifrån.


Vi har nu hittat ett hus vi verkligen vill ha. Ofta kan problemen avhjälpas relativt enkelt med djupimpregneringen Innerseal. Innerseal gör att vatten inte kan tränga in i konstruktionen, samtidigt som betongen fortsatt kan andas. Källarutrymmen kan lätt drabbas av fuktproblem och anses även dyra att bygga, särskilt om grundvattennivån är hög och därmed också risken för att fukt tränger in i konstruktionen föreligger Ytterväggar skall tätas ordentligt och en grundlig dränering runtomkring grunden måste till. Tidigare var källaren ofta . Vatten kan tränga in till källare på några olika sätt.


Läs vidare för mer information om problem och orsaker till fukt i källare. Många nybyggda såväl som äldre hus drabbas av skador på grund av fukt. I andra delen av Villa Aktuellts artikelserie tar vi upp problem med källare och hur man säkrar den mot fukt.


Varför, hur och var förekommer fuktskador i källare - en enkel och lättfattlig sammanställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения