måndag 9 april 2018

Bästa elradiator

Test av element: Bästa prisvärda Elradiatorer. Stor risk för brännskador och dåligt uppfylld eleffekt. Dessutom var dyrast sämst. Testet av elradiatorer visar på farliga brister.


Resultatet i vårt test visar att samtliga åtta radiatorer blir alldeles för varma, då framför allt yttemperaturen på elementets utsida. Jämför priser och läs recensioner på Element.

Välkommen till PriceRunner! Vattenburen värme eller direktverkande el? Oavsett vilket behövs element som är energieffektiva, det lönar sig i längden. Och de får gärna vara snygga att se. Modern elradiator med avancerad elektronik och konstruktion ger optimal energiekonomi och ökad miljövinst.


Har du gamla elradiatorer kanske du känner igen problem som ojämn temperatur, knäppningar och heta ytor. Det bästa och säkraste sättet är att anlita en elinstallatör. Pulsning, sänkningsfunktioner och liknande gör att dessa termostater är en egen liten elektronikhjärna som styr panelen på bästa möjliga sätt.


Vissa paneler tillåter dessutom byte till speciella termostatmoduler som ger nya funktioner som kan spara ytterligare el.

Exempel på detta är Nobö sparplugg, Adax bytbara . På ytan ser det bra ut, välkonstruerat och smidigt – men det lever inte upp till förväntningarna. Sedan dess har dom vanliga utveklats både på termostatdelen och värmestaven så att i dag är elementen utan olja dom bästa och det till halva priset för samma kvalitetsnivå ( det är olika kvalite även på oljeelementen). Orsaken till att ryktet lever kvar är nog det som är så typisk för oss alla - att vi tror mer . Luftvärmepumpar kan ha problem att köra med för låg innetemperatur som underhållsvärme vilket gör att det kan vara problematiskt som underhållsvärme i ett fritidshus.


Luftvärmepumpen har dessutom svårt att sprida värmen till många smårum och fungerar bäst om det är en öppen planlösning som ska . I styrning borde elektronisk styrning vara bäst förutsatt att elektroniken är OK. GÄrna dock att man kan köra i manuellt läge om något går sönder. Mer finesser större risk för fel under livslängden.


Angående konstruktionerna, listar här vad jag tror om dessa (rätt eller fel?): Oljefylld elradiator. Det finns två typer av elradiatorer , vätskefyllda och öppna elradiatorer. En öppen elradiator värmer upp luften i radiatorn, medan slutna radiatorer använder vätska. LVI:s elradiatorer fyllda med vegetabilisk miljövänlig olja har en elektronisk termostat som snabbt och effektivt skapar en ideal inomhuskomfort – en riktig mjukvärmare.


Många funderar över vilken typ av element i badrum som passar bäst. Vilken radiator är bäst för behovet? Här får du bra tips om elradiatorer , oljefyllda radiatorer och designradiatorer när du ska välja radiator. Tego är en svensk tillverkare av elradiatorer.


Tego Roundline elradiatorer finns både för 230V och för 400V och i tre olika modeller med olika grad av styrning. Bäst är att dubbelchecka med kundtjänst när man börjar närma sig check-out och betalning.

Oljefyllda element, panelelement, radiatorer – mycket att välja bland. I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element, sätta upp nya vid nyinstallation etc.


Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Hitta bästa pris och läs omdömen - vi hjälper dig hitta rätt. Komplettera med extra element! NetOnNet har värmande element om du är lite frusen. Beställ direkt online eller besök din närmaste Lagershop.


Uppvärmning med radiatorer, element med noggranna termostater sänker energikostnaden. Välj mellan oljefyllda element från LVI och PAX eller vanliga öppna radiatorer från Adax och Tego. Beräkna ca 70W per kvadratmeter för jämn och energirätt . Båda typerna av radiatorer drar lika mycket el. Det som är viktigt att ha koll på är att termostaten fungerar, särskilt på äldre radiatorer.


Termostaten har en begränsad livslängd och om den inte fungerar som den ska kan elementet stå varmt helt i onödan. Om du planerar att köpa nya elradiatorer bör du köpa .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения