tisdag 15 januari 2019

Luftvärmepumpen värmer inte

Tycker du inte att luftvärmepumpen ger så mycket värme som den borde. Här hittar du orsaker och åtgärder. Felsök din luft- luftvärmepump enkelt själv. Det händer att det ringer kunder till oss , som menar att de har fel på sin värmepump.


Här har vi samlat de vanligaste felen, och hur du går tillväga för att lösa dem.

Att luft- luftvärmepumpen inte värmer hela huset är ett vanligt klagomål. Oftast är det inte något fel på luftvärmepumpen , utan den fungerar precis som den ska. Vi förklarar problemet och kommer med förslag på hur du kan förbättra värmespridningen. Att serva din luft- luftvärmepump med jämna mellanrum är nödvändigt för en lång livslängd på din värmepump, men även för att kunna se om det är något som. Använd dig av läget HEAT, vilket oftast är symboliserat av en sol, för att värmepumpen inte ska avge både värme och kyla utan bara värme.


Värmepumpen ger för lite eller ingen värme. Vilken inställning har pumpen (heat, auto, cool).

Om värmepumpen är inställd på auto kommer den producera värme eller kyla beroende på vilken temperatur du ställt in, som den då försöker . Slog på luftvärmepumpen och åkte därifrån några dagar, kommer tillbaka och det var grader i huset som innan ungefär. Den blåser och låter men värmer inget. Var och hur börjar jag felsökningen?


Kolla främst att den inte är i kylläge. Ska en luftvärmepump värma såhär dåligt? Känns löjligt om den inte kan värma ett vardagsrum på 30mnär . Jag har ju valt en modell som skall vara bra i kyla. Luftvärmepumpen går hela tiden!


Stänga av värmepump vid mycket kyla? Fler som har haft problem med Panasonic. Stötta upp med din primära värmekälla! Inomhusdelen reagerar inte på signal från fjärrkontrollen? Byt batterier i fjärrkontrollen.


I annat fall, kontakta din återförsäljare.

Vad gör jag efter ett strömavbrott? Du behöver inte gör något, maskinen kommer att på egen hand återstarta sig själv. Måste jag rengöra filterna i luftvärmepumpen ? Nu när det har blivit kallare så kan min Sanyo inte komma upp i den värme som jag har satt.


Fläkten går väldigt långsamt fast att den ligger flera grader under det jag har angivit. Trots att jag höjer temperaturen ännu mer så blir det inge mer fart på fläkten. Tips - så här rengör du innedelen till din luftvärmepump ! Generellt bör man rengöra kondensorn en eller två gånger per år. Se alltid tillverkarens rekommendation innan rengöring. En luft- luftvärmepump värmer inte tappvatten och kan inte kopplas till husets vattenburna värmedis- tributionssystem.


En luft-luftvärmepump måste alltid kombineras med ett huvuduppvärmningssystem dimensionerat för full effekt. Ju lägre uteluftens temperatur sjunker . Under sommaren är den perfekt att använda under de hetaste timmarna för en ringa kostnad. Värme eller svalka väljs på fjärrkontrollen. Kylkapaciteten i en luftvärmepump är inte jämförbar med en regelrätt luftkonditioneringsanläggning. Inomhusluften värms upp genom att den cirkulerar genom värmepumpens inomhusdel som avger värme till luften.


Den ger dock inte ny luft till huset. Köp den bästa luftvärmepumpen direkt och undvik dyra felköp. I kylskåpet tas värme inifrån skåpet för att avge den på baksidan. Eftersom det inte går att peka ut en enda luftvärmepump som passar i alla situationer, kommer vi att ge två förslag på de pumpar som utmärkt sig lite extra positivt i testerna.


Tänk på att: Din luftvärmepump ska göra så mycket som möjligt av den värme som krävs för att hålla huset varmt. Ert ordinarie värmesystem gör så lite av värmen som möjligt. Det är viktigt att luftvärmepumpen får en chans att värma de utrymmen den klarar av själv.


Fördelar: Minskad energikostnad. Se till att inga element ”hjälper till” om det inte behövs. Låg investering jämfört med andra värmepumpar. Kan användas i hus med elelement. Nackdelar: Värmer inte varmvatten.


Värmen kommer endast in på ett ställe i huset och husets planlösning påverkar hur bra den fungerar. Då ger värmepumpen inte tillräckligt med värme , det är bara fläkten som surrar. Du bör i så fall kontakta installatören som får åtgärda felet. Den förbättrar dock inte ventilationen i huset. På marknaden finns ett stort . Sätter man felen i relation till över en miljon installerade värmepumpar, så blir inte felfrekvensen särskilt hög.


Många av felen inträffade dessutom under garantitiden, vilket gör att ägaren åtminstone slapp stå för kostnaden. Krångel med bristande värme och varmvatten slipper man dock inte undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения