torsdag 22 november 2018

Värmeväxlare dusch

Det varma avloppsvattnet rinner ner i värmeväxlaren och blir stående. Värmen avges till färskvattnet som omsluter avloppsröret i värmeväxlaren. Några timmar senare tar någon i huset en dusch.


Både avloppsvattnet och det uppvärmda färskvattnet har nu svalnat. Nytt varmt avloppsvatten börjar rinna ner i värmeväxlaren , . Montera en spillvattenvärmeväxlare även kallad duschvärmeväxlare under duschkabinen.

Kan göras som gör det själv eller om du är o. Avloppsvärmeväxlare - MM-Växlaren. MM-växlaren är vår egenutvecklade värmeväxlare som tar vara på spillvärmen i avloppsvattnet, den skräddarsys och passar nästan överallt. MM-växlaren är idealisk i lägenhetsfastigheter, hotell, campinganläggningar, storkök, tvätterier och träningslokaler där varmvattenförbrukningen . Fördelar med en värmeväxlare : Plattvärmeväxlaren kan användas flexibelt. Kompakt och liten enhet med låg vikt och hög värmeöverföring. Prestanda genom sofistikerad plåt stansning.


Höga temperaturer och arbetstryck. Enkel installation, låga underhållskostnader och lätt service.

Men en liten enkel värmeväxlare tar du vara på värmen i ditt duschvatten och slipper köra varmvattenberedaren för fullt. Hallänningen Fredrik Hamlin har under flera år lyckats minska energianvändningen utan att komforten i hemmet blivit lidande. När han renoverade sin villa bytte han från elvärme till jordvärme och tilläggsisolerade taket. Han har byggt en värmeväxlare till duschen där det använda vattnet förvärmer det . Varmvattnet räcker längre och kostnaden för att värma upp varmvattnet minskar betydligt. Duschvärmeväxlaren placeras på golvet i duschen och man står direkt på den rostfria värmeväxlaren när man duschar.


Värmeväxlaren tar upp värmen ur duschvattnet . Lätt att installera i befintlig duschkabin eller badkar. Oftast som gör det själv. Du återvinner värme ur duschvattnet när du duschar. Inget gammalt spillvatten kommer in i systemet, bara ren energi. Klarar igensättningsproblematiken.


Kräver inget speciellt underhåll. Alla delar ​som värmeväxlaren är uppyggd av är syrafast . Det finns en ide där värmeväxlaren ligger i botten på en duschkabin. Det vatten som som man har använt värmer ingående kalla vattnet till duschen. Den danska lösningen verkar mindre bra då allt kallvatten värms upp.


Ska man använda deras system så måste duschvatten separeras från kallt tappvatten. Plötsligt kallt i duschen ?

Effektiv, ekonomisk och miljövänlig. Alde värmeväxlare i kombination med ett vattenburet central- värmesystem ger dig fördelar både ekonomiskt och ur miljösyn- punkt. Värmen från motorns kylsystem utnyttjas via värmeväx- laren för både uppvärmning av husbilen och för varmvatten till pentry och dusch.


Vad jag lurar mest på är i så fall att låta duschavloppet förvärma inkommande kallvatten till varmvattenberedaren. Eftersom värmeåtervinning endast sker ur duschvatten är det möjligt att använda effektiva värmeväxlare , som plattvärmeväxlare. Visar hur effektiv värmeväxlaren är på att överföra värmen mellan de olika systemen. En jämförelse av den energi som används under år för dusch vatten med och utan återvinning av spillvattnet.


Fredrik återvinner värmen från duschvattnet med en egenbyggd värmeväxlare. Idag kan man köpa monteringsfärdiga duschvärmeväxlare som passar för en duschkabin. Men mina mätningar visar att temperaturen på kallvattnet höjs så pass mycket att man kan säga att var tredje dusch blir gratis! Du kan även sänka varmvattenkostnaderna med en… Duschvärmeväxlare: Värmen i duschvattnet kan återvinnas med hjälp av en liten värmeväxlare , som monteras i direkt anslutning till duschkabin eller badkar.


När det varma duschvattnet passerar värmeväxlaren höjs temperaturen på kallvattnet i den . Smart dusch drygar ut vattnet. Problemet med snålspolande duschmunstycken har varit komforten: tunna, hårda strålar och så lite vatten att det har tagit en evighet att skölja schampot ur håret. Elless LSP 4handduschar bygger på en egen patentskyddad teknik där vattenhastigheten ökas och luft . Ventilen läcker vatten, luft i elementen eller temperaturen på varmvattnet pendlar.


Så här gör du för att lösa de vanligaste problemen med värmeväxlaren. Dessa två mycket effektiva värmeväxlare arbetar i det tysta, år efter år helt utan rörliga delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения