torsdag 15 november 2018

Mögel i sovrummet

Idag kände jag fuktlukt i vårt sovrum , har även haft ont i huvudet en del under detta året när jag vaknat. När jag tog bort listerna hittade jag mögel ! Huset är bygt på platta på mark på 70-talet. Väggen där jag hittade möglet är en yttervägg.


I sovrummet har det först legat en svart . Att fukt och mögel påverkar vår hälsa betvivlar förmodligen ingen.

Men på vilket sätt och i vilken utsträckning? Vad vet vi egentligen idag om fukt och mögel i inomhusmiljön? Mögel och dess hälsoeffekter på människan. Mögel i inomhusmiljö kan vara mycket skadligt, t. Fast det är ju stor skillnad om det är en vattenskada eller ytligt mögel. Det låter ju inte som en vattenskada, det är i ett sovrum , inte vid radiatorn utan både ner i ett hörn och upptill.


När man sanerar mögel ska man ju ha . Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Det går i detta sammanhang inte att med säkerhet säga vad som är effekter av fukt respektive mögel.

Fukt är en förutsättning för tillväxt av mikroorganismer i. Familjen Sey i Fellingsbro vågar inte längre låta barnen sova i sovrummet i hyrestvåan. Orsaken är att kommunens miljöinspektörer hittat mögel där. Men hyresvärden går nu till domstol för att slippa göra några åtgärder. Jennifers och Krichans lägenhet renoveras från fukt och mögel.


För andra gången på två år. Wallenstam tar oss inte på allvar, säger Krichan Wihlborg. Svartmögel är inget man vill ha att göra me svartmögel är hälsovådligt och det krävs ordentlig sanering. Mögel generellt kan uppkomma hemma hos dig nära fuktiga områden.


Mögel trivs utmärkt i badrum och kök, vid toaletten, duschen eller diskbänken. Bikarbonat och ättika är två effektiva huskurer mot . Mögel kan lukta och ofta blir det en unken och jordig lukt. Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den.


Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Känner du en konstig lukt i ditt hus? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt?


Vi har haft silverfiskar ganska länge och i golvet har det bildats sprickor.

De senaste månaderna har vi gått och varit täppta, haft hosta och varit extremt trötta utan att vi har . Mögel - och fuktskador framträder som fuktfläckar eller missfärgningar på väggar, golv eller tak. Det kan också kan visa sig genom mögellukt, färg som flagnar och tapet eller mattor som bubblar sig. Om du får fukt- eller mögelproblem inomhus kan det bero på flera olika orsaker. Det kan handla om fel som uppstått när huset byggdes eller som uppkommit i efterhan exempelvis genom sprickor i fasaden eller läckage i rörgenomföringar.


Buskar, klängväxter och annan växtlighet nära ett hus ökar också risken för mögel genom att skugga och hålla kvar fukt och smuts. Ha ordentligt med tilluftsventiler i alla sovrum och en god luftväxling. Skulle dammsuga bakom sängen och finner till min förskräckelse att det är mögel där bakom det är lätt fuktigt och kallt, troligen orsakat av att sängen har varit för nära väggen. Vill gärna inte tapetsera om.


Mögelallergi är sällsynt och kopplingen mellan husmögel och allergi är inte helt klarlagd. Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel. En stor del av väggen är svart av mögel och det ser nästan ut som svart målarfärg.


I ett av hörnen på vardagsrummet finns också mögelangrepp liksom i sovrummet. Titta här, säger Ann Anglevåg och drar undan sängen. Vid kortsidan, där hon har kudden, finns en rand av mögel i huvudhöjd.


Trots att jag pratat med våran hyresvärd om att jag tycker vi har dåligt luft så sa tjejen jag pratade med att det minsann inte kan mögla i ett betonghus, men hur förklarar dom då detta;. En rätt stor och fin mögelfläck tycker då jag att det är. Vi skulle möblera om i sovrummet eftersom vi kommer få hem våran . Besiktningen skedde i december. Han undersökte fasa alla inre utrymmen och även vindsutrymme.


Nu har de på grund av allergiska besvär och dålig lukt starka misstankar om mögel i sovrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения