fredag 16 november 2018

Förångare kylskåp

I ett kylskåp cirkulerar ett så kallat köldmedium i en sluten krets bestående av förångare , kompressor och kondensor. Köldmediet växlar mellan att vara i gasform och i vätskeform. För att vätskan ska förångas behövs värme, och värmen.


Se en uppsättning animerade förklaringar som förklarar grunderna för kylning och hur ett kylskåp fungerar samt vad köldmedier gör i systemet. The evaporator is located inside a refrigerator and is the part that makes the items in the refrigerator cold. As the refrigerant turns from a liquid into a gas through .

Kylmediet kokar då och omvandlas till en gas som absorberar ännu mer värmeenergi. En förångare från SWEP garanterar en god och stabil kokning med liten temperaturskillnad mellan kylmediet och sekundärvätskan. En låg temperaturskillnad innebär att en högre förångningstemperatur är möjlig, vilket motsvarar ett . Idag drivs majoriteten av våra kylskåp genom kompressorkylprocessen. Ett sådant kylskåp har fyra huvuddelar, förångare , kylmedium, kompressor och kondensor.


I början använde man ammoniak som kylmedium men det var ett för farligt ämne vid läckage. Man ersatte istället ammoniaken med freon men . Värme hämtas ur luften i kylskåpet och överförs till köldmediet (kylvätskan) i förångaren.

Det är faktiskt inte så himla komplicerat, eller hur? Så, tänk efter lite, hur jobbigt det skulle vara . Effektiva förångare till kyl - och frysskåp. Tillämpad termodynamik och kylteknik.


Projektet syftar till att finna samband för värmeövergång och tryckfall i kyl - och frysskåps forångarkanaler. Det här dokumentet presenterar en experimentell studie av en vanlig platt, kylskåpsförångare av typ . Den kylalstring man eftersträvar i ett kylskåp erhålls genom att köldmediet (t.ex. propan, ammoniak eller freoner) går från ett högt tryck till ett mycket lägre genom en strypventil eller förträngning. Det lägre trycket medför där en markant lägre temperatur. I förångaren , ofta även kallad kylbatteri, kokar köldmedievätskan. Det värme som erfordras för ångbildningen, det så kallade ångbildningsvärmet, tas från det medium som ska kylas, till exempel luft, vatten.


När köldmediet kokar bildas ånga. Kylkompressorn komprimerar . Blockerad avfrostningsslang. Slangen som leder ut avfrostningsvattnet är blockerad. Detta kan ske om förpackningar eller matvaror vidrör den kylda förångaren och fryser fast.


Vid avfrostning följer små delar av förpackningar eller matvaror . Den avfrostningen värmeaggregatet startar några gånger under dagen för att smälta bort någon frost som kan ha samlats på förångaren spolarna.

Om avfrostning värmare montering är defekt, frost kommer att fortsätta att ackumuleras på förångaren spolarna och spolarna kommer bli ansluten med frost. Nu för tiden drivs nästan alla kylskåp genom kompressorkylprocessen. Ett kylskåp som drivs med kompressorkylprocessen är uppbyggd av fyra delar, kylmedium, kompressor, kondensor och förångare. När dom första kylskåpen kom använde man ammoniak som kylmedium men det slutade man med . Som kylmedium cirkulerar genom varmt utrymme, tar bort det värmen och överför den ur utrymmet.


Alla kylsystem har fyra komponenter: kompressor, en kondensor, en expansionsventil och en förångare. Var och en av dessa komponenter kan påverka kyl cykeln. Vi har integrerat förångarfläkten i skåpets teknikutrymme.


Det gör att den användbara skåpsvolymen blir större samtidigt som luftflödet optimerats för att spara energi. Våra skåp levereras alltid med rostfria gallerhyllor. Vi har två sidor, den varma (1) och den kalla (3). För ett kylskåp är den kalla delen inne i skåpet och den varma delen utanför (kopparrör bakom skåpet).


För en luftvärmepump är den kalla delen ute och den varma delen inne. Fläktförångare speciellt framtagna för att användas i kyl - och frysrum. Kompressorn drivs av en . Lamellerna i alla förångare är gjorda av aluminium med en speciell profil och kopparrör, vilket ger en hög verkningsgrad. Nominella effekter vid rumstemperatur -o C, . Kyleffekter vid graders delta T och R404A Rumstemperatur enligt tabell Mer info. Omfattas inte av utökad ansvarstid vid entreprenad.


Venetarvikkeet edullisesti moottori- ja purjeveneilijöille verkkokaupasta sekä myymälästämme Lauttasaaresta. Vesisukset juhannukseksi! I vårt sortiment finner du bland annat kylboxar från Isotherm av hög kvalitet.


Samtliga av produkterna finner du direkt på webbplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения