måndag 12 november 2018

Jonisering av luft

Jonisering innebär att en eller flera elektroner i en atom tas bort så att atomen får en positiv laddning, dvs blir en katjon. Jonisering är en process som förvandlar neutrala atomer eller molekyler till joner, och första joniseringen är den energi som krävs för att ta bort en elektron från en. Luft innehåller låga halter av ozon.


Joniserande luftrenare används i olika inomhusmiljöer för att förbättra luftkvaliteten genom att bl. Vid jonisering ökar man mängden joner i inomhusluften för att efterlikna atmosfärens självrenande processer.

Mekanismerna genom vilka jonerna renar . Av tradition anser vi att all uteluft är ny och frisk. Ren och fräsch är den lyckligtvis fortfarande på sina ställen, men ny? Nej, luften är fortfarande densamma som vi haft på vår jord sedan urminnes tider, och den har inte försämrats till följd av sin ålder.


Däremot förorenas den av organiska gaser, bakterier, svavelföreningar, . Ren luft har fått allt större betydelse för vår hälsa. Genom medicinsk forskning har allt större uppmärksamhet riktats mot nanopartiklar med en storlek motsvarande enskilda molekyler.

Närhet mellan människor gynnar spridningen av bakterier och virus. Genom vår urbanisering blir uteluften allt mer förorenad. Luften som vi mår bra av bildas genom positiva och negativa joner. Vi saluför den perfekta lösningen för soprum.


Mer information om joniseringsaggregatets . Vissa apparater i testet renar endast luften med hjälp av vanliga filter, men luftrenarna från Stadler, Wilfa och Jula använder en kombination av filter och jonisering. I Stadlers fall innebär det att partiklarna i luften laddas negativt och sedan fastnar på ett positivt laddat metallbleck inne i luftrenaren. Luftrening med hjälp av jonisering är en miljövänlig lösning där man utnyttjar naturens egna system med att skapa en balans av positiva och negativa joner i luften. Syftet med jonisering av luft är att påverka partiklars laddning och få dem att klumpa ihop sig. Experiment utförda i slutet rum har visat på att denna aggregering och sedimentering verkligen sker, och ytorna blir då smutsiga av sedimenterade partiklar.


Datorer och kopiatorer medför överskott på dåliga positivt laddade luftjoner. Slemhinnebesvär, torr och tung luft , samt onormal trötthet är mycket vanliga problem. Huvudvärk och allergiska besvär likaså.


Joning (negativ luftjonisering) kan minska dessa problem genom att rena luften och tillföra negativt laddade luftjoner. Vattenfall och skogar säger man brukar ligga på 50.

Höga berg och havsstränder ligger på 5. I tätorter och i slutna . Information som skrämmer. I luften far det ständigt runt partiklar. Mindre än av partiklarna är makropartiklar, som är möjliga att se med ögat. Resten, alltså , kallas mikro eller nanopartiklar och är så små att man eventuellt förnimmer dem som dimma eller rök. Den mänskliga kroppen är fantastisk på att filtrera saker . I dagens samhälle används det mängder av antibiotika inom sjukvården.


Detta medför att bakterier blir resistenta och mycket farliga. För att lösa detta behövs en ny innovativ lösning för . Om man kort ska beskriva jonisering handlar det om att skapa partikelfri ren luft utan statisk elektricitet och helt fri från luftburna smittoämnen. Våra joniseringsaggregat monteras i ventilationssystemets tilluftskanal och blir en permanent del av ventilationssystemet.


Våra aggregat kan monteras i både nya och befintliga . Elektrostatisk luftrening innebär att man genom jonisering laddar luften innan man filtrerar den. Genom att ladda luften elektriskt så får man partiklarna att klumpa ihop sig och det blir då lättare att filtrera bort dem. Samtidigt förblir även de partiklar som inte blir filtrerade laddade och är då möjligen farligare att andas in än . Elektrisk jonisering i filter är för att dra till sig damm för rening av luften.


Tekniken med oxygen jonisering använder inga kemikalier. Vi effektiviserar naturens egna sätt att ta bort oönskade föroreningar och lukter i luften. Genom att jonisera luften samtidigt som ett enklare luftfilter med lägre tryckfall används kan avskiljningsgraden bibehållas eller till och med förbättras. Det visar projektet Jonisering för effektivisering av . AP erbjuder ett komplett system för sop- och avfallsrum som åtgärdar problemen samtidigt som luften blir fri från stank, mögel, svampsporer och bakterier. Ingen miljöpåverkan med jonisering som reningsteknik.


Joniseringen transporteras ut i hela rummet och renar luft och ytor på ett överlägset sätt. Jonisering av luften är en extremt effektiv metod för att rensa luften från damm, rök, lukt, mögel m. Jonex luftrenare är en utveckling av vårt tidigare joniseringsaggregat, Oxysan. De nya modellerna har bättre joniseringskapacitet och utökade funktioner. Den mikroprocesstyrda och programmerbara manöverpanelen har .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения