fredag 22 mars 2019

Vilken vedpanna är bäst

Står inför ett pannbyte denna vinter,men har dock problem att kunna lista ut vilken panna som skulle passa bäst åt mig och mitt hus. Huset är byggt i mitten av 60-talet. Tillverkarna anger vilken effekt vedpannan har och testet visar att för tre vedpannor avviker effekten markant.


Vedpannan V2K UB från Extuna har procent lägre effekt än vad tillverkaren själv angivit, medan två vedpannor har mycket högre effekt. Det är Viadrus Hefaistos Psom har procent och . På Energi-myndighetens hemsida hittar du information hur man eldar på bästa sätt.

Det är också viktigt att vedpannan har ackumulatortankar anslutna till sig för minska utsläppen och göra verkningsgraden hög. Ska du köpa en vedpanna tänk på att pannan bara är en del av värmeanläggningen, sedan . Med våra rötter i Småland har vi naturligtvis varma känslor för vad skogen kan ge. En dålig vedpanna ger dålig prestanda och mer utsläpp, därför är det viktigt att välja rätt vedpanna efter dina personliga behov och önskemål. Vill du veta mer om vilken vedpanna som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan.


Nedan kommer testerna av marknadens bästa vedpannor. Fråga rörmokaren om vilken som var bäst. Om du är orolig för att pannan ska gå sönder mitt i vintern, så kolla läget så du vet vilken panna du vill ha, men vänta med att byta tills det är nödvändigt.


Ni som eldar med vedpanna , se hit!

Använd vårt enkla beräkningsverktyg för att se hur mycket du sparar på att byta till en vedpanna. Du får också tips på vilken panna som passar dig och vilka ackumulatortankar du ska välja. Rotavdraget kan nyttjas för installation av vedpannan. I vissa fall går det också att få stöd för att byta ut den gamla vedpannan mot en ny, mer energieffektiv. Hör med din kommun om vad . Allra bäst verkningsgrad hade de två pannorna som hade lambdastyrning, Vedolux 3från Värmebaronen och VLambda från CTC.


Testet har utgått från att vedpannan eldas mot en ackumulatortank, vilken med rätta också presenteras som värmesystemets hjärta. Vi på Effecta hjälper gärna till att rådgöra vilken storlek som är rätt för ert hus. Det är därför alltid bäst att skapa sig en bra kunskap om hur mycket energi som tidigare gått åt för att värma just ert hus när du väljer vedpanna. För att uppnå bästa värmevärde bör veden kapas och klyvas på våren före midsommar då luftfuktigheten är lägre och därefter lufttorkas i minst två år.


Det bästa är att veden staplas i väl ventilerade och soliga platser med skydd för regn. Beroende på vilken typ av trä . Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus. Bästa verkningsgrad i testet, , har Värmebaronens svensktillverkade vedpanna Vedolux 350. En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid och arbete.


Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan. Underförbränning respektive omvänd förbränning är idag de dominerande eldningsprinciperna för vedpannor. Det går inte att entydigt säga vilken som är bäst och av detta dra slutsatsen av vilken panntyp som man skall välja.

Bergvärme, solpanel, vedpanna , pellets – eller kanske jordvärme? Temperaturen i berget är konstant vilket gör att man får ut lika mycket värme oberoende av årstid eller utetemperatur. Vilket värmesystem passar. Passar bäst till vattenburna värmesystem.


Köp en modern panna med ackumulatortank som klarar utsläppskraven. Då har du möjlighet att elda på ett miljöriktigt sätt. Du kan elda pannan för fullt, vilket ger den bästa förbränningen och lägre utsläpp av luftföroreningar. Spara procent med ny vedpanna.


Har du en gammal vedpanna utan ackumulatortank kan du spara upp till procent i vedförbrukning om du byter upp dig till en ny panna med ackumulatortank. Vårens bästa barnstövlar. Vill du att barnens gummistövlar ska hålla ett tag gäller . Vi uppfann visserligen inte värmen, men snudd på. Vi har faktiskt snart 1års erfarenhet av att tillverka värmeprodukter. Mest kända är vi för våra.


Det ger dig frihet att längre fram komplettera din vedpanna med andra kostnadseffektiva värmekällor. Förmodligen världens bästa vedpannor ! Pannans funktion är genial! Genom övre luckan fyller man på ved.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения