tisdag 12 mars 2019

Bra luftavfuktare källare

När du ska välja din luftavfuktare är det bra att utgå från hur stort område avfuktaren ska täcka, då det är här man ser de största skillnaderna hos. Woods DS28F är en oerhört robust, effektiv, och mycket hållbar luftavfuktare , som lämpar sig till både källare , garage, och andra fuktiga utrymmen på upp till . Ju effektivare luftavfuktare du har desto snabbare torkar tvätten och källaren. För att hjälpa dig att välja rätt bad vi SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut göra ett test på av marknadens luftavfuktare.


En bra luftavfuktare kan torka tvätten på halva tiden, ersätta torkskåpet eller torktumlaren, hålla källaren.

Fukt uppstår lätt i källarutrymmen då den varma luften från ovanvåningen möter den kalla i källaren. Fukten kan också tränga in genom väggarna från den omliggande marken. Särskilt under sommaren och tidig höst kan detta leda till höga fuktighetsnivåer i källaren. För hög luftfuktighet kan skada huset . Mindre bra är att låta fuktig tvättstugeluft cirkulera runt i hela källaren.


Därför kan det behövas en separat avfuktare för torkning av tvätt. Ett alternativ är att stänga av internventilationen och stänga dörren (luftcirkulationen) till tvättstugan då tvätten ska avfuktas.

Då tvätten är avfuktad kan ventilationslösningen . På en liten yta blir fuktigheten väldigt koncentrerad och det uppstår ofta kondens på fönster och ytterväggar. Det enda som trivs med hög luftfuktighet är mögel. Mögel växer bra vid konstant fuktighet över och den sprider sina sporer i luften, till människors förtvivlan. En luftavfuktare ger dig bättre inomhusklimat, bättre . Kondensavfuktare är effektivast i uppvärmda utrymmen som källare.


Samtliga testade modeller har en bra behållare som är lätt att tömma, de flesta rymmer runt tre liter vatten, men det finns luftavfuktare där behållaren . På en fråga om avfuktare sa Sundvall ungefär att den som kör en avfuktare i källaren ökar problemen, genom att mer vatten dras in i väggarna. Billig men bra luftavfuktare till källaren ? Jämför priser på luftavfuktare. Välkommen till PriceRunner!


Genom att sänka fuktighetshalten i huset blir luften fräschare, kvalstren färre och mögelproblemen mindre. Det vanligaste är att ett hus har förhöjda fuktvärden i källaren eller grunden. Tjenare, tänkte kolla här om några husägare använder luftavfuktare till källaren ? Luftavfuktare till huset?


NetOnNet har luftavfuktare som hjälper dig hålla fukten borta.

I källare , husgrunder och tvättstugor blir luften torrare och bättre. En avfuktare i källaren ger torrare luft och mindre risk för skador och mögelangrepp. I En dåligt ventilerad tvättstuga kan avfuktaren hjälpa tvätten att torka fortare och förhindra att skadlig fukt i luften inte kommer ut i huset. Finns det nån som har några erfarenheter utav luftavfuktare nere i källaren ? Vi funderar nämligen på att köpa.


Har du bytt ut ved- eller oljepannan mot en värmepump, värms inte källaren upp på samma sätt som den gjorde med pannan. Då kan det vara bra med en avfuktare. Den är också praktisk i husvagnar, husbilar och andra fordon när de t. Olika luftavfuktare är anpassade för olika typer av . I källare blir det ofta lägre temperaturer än i övriga huset varför en sorptionsavfuktare kan vara att föredra. Om du har möjlighet att leda ut avfuktad luft ur huset så är det extra bra då det också hjälper dig att bli av med oönskad lukt. En bekant berättade att han köpt en luftavfuktare och det hade blivit så fantastiskt, otroligt bra klimat i källaren.


Jag undrar nu om jag skulle sätta in en luftavfuktare , kan det då vara så att en luftavfuktare i en källare drar in ny fukt genom källarväggarna? Alltså att luftavfuktaren inte gör något annat än att dra . Avfuktare förbättrar klimatet i hemmet och gör att tvätten torkar fortare. Hög avfuktningskapacitet klarar större rumsytor och du bör välja en modell som matchar storleken på ytan den ska avfukta. Håll utkik efter om fjärrkontroll följer med och hur hög . Problem med hög luftfuktighet är mycket vanligt och kan uppstå i exempelvis källare , fritidshus eller tvättrum.


Fuktig inomhusluft kan bland annat leda till mögelskador, kvalster, röta eller generella fuktskador. En försämrad luftkvalitet som ökar risken för att giftiga mögelsvampar får fäste kan också leda till . De flesta som köper en luftavfuktare använder den i dag för att hålla nere fuktnivån i sin villakällare. Handlar det om översvämningar räcker avfuktaren inte långt i det akuta skedet.


Men när det gäller att mota fukt som uppstår när våtvarm luft hamnar i en kall källare , kan en bra avfuktare göra mycket nytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения