torsdag 21 mars 2019

Skydd skorsten

Vackert plåtintäkt skorsten med skorstenshuv i tegelrött. Det är också viktigt att det skydd som finns för skorstenen också håller måttet på höjden och att installationen är ordentligt utförd så att skorstenshuven sitter fast ordentligt. Huvarna tillverkas i koppar, zink, aluminium eller plåt.


Plåten som används är ofta förzinkad för . Tjära som bildats i braskaminens rökkanal hade fattat eld och stänkte som ett regn ur husets skorsten.

Gnistorna slog i insidan och föll tillbaka ner i rökkanalen och – vilket var värre – även ner i husets ventilationskanaler som också löper i samma skorsten. Då blir det både säkert och ett skydd mot regn. Dessa naturliga fenomen kan skada en skorsten och orsaka korrosion, kondens, sprickor, skador. Vi kan hjälpa dig med att förlänga livslängden på din skorsten genom att montera en skorstenshuv på skorstenen.


NYHET - Nu tillverkar vi och säljer även bågformade skorstensskyd finns både med och utan kajnät. Nu är det viktigare än någonsin med ett skydd över skorstenen. En vindflöjel på din skorsten skapar dragförbättring, visar vindriktning och fungerar som ett effektivt regnskydd.


Här kan du köpa en vindflöjel online.

Det är populärt att installera en huv på skorstenen. Men i många fall är installationen onödig och kan rentav utgöra en brandrisk, menar sotarbranschen. Huvarna kan vara dekorativa, men marknadsförs också som ”ett viktigt skydd mot regn . Skorstenshuvar har blivit en allt vanligare syn i småhusområdena. På så sätt undviker du både att få skorstenen förstörd samt mögel och svampangrepp.


Detta är inget som du som husägare ska ta lätt på. På bildserien nedan och via denna . Vi utvecklar och tillverkar skorstenshuvar av högsta kvalitet. Tillverkningen av skorstenshuvar har skett och sker i Strömsund sedan år. En lång tradition och en kvalitetsprodukt är resultatet.


Våra olika huvar och delkomponenter har succesivt förbättrats och . Häromkring har de flesta samma typ av skorsten , och det är många som fått in vatten via skorstenen, innan de fixade skydd runt kransen och satte upp en huv. Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten. Ett enkelt sätt att hindra detta är att montera ett skorstensskydd som skyddar mot all nederbörd.


Kontakta oss för gratis prisförslag. Observera att du som eldar mycket i din skorsten kan behöva dra ut ett rökrör genom taket på huven.

Detta för att säkerställa att tjära och sot inte antänds och orsakar brand. Plåt AB tar inget ansvar över olyckor, som t ex brand i skorsten pga felaktig användning av skydd eller skorstenssbrand. Vid installation av skorstenar måste även skydd mot uppkomst av brand beaktas.


Viktigt att beakta är bland annat de olika belastningar som påverkar skorstenen, höj effekten av värmerörelser, materialegenskaper, beständighet, täthet samt sotel i de fall risk för sådan finns. Regler om detta finns i BBR . Skydd av skorsten - fällbar skorstenshuv. Vår affärsidé har varit att ta fram ett skorstensskydd som skyddar utvändigt och invändigt och som skulle vara lätt att öppna för att komma åt ventilations- och eldningskanaler. Dessa kriterier har vi uppnått med vår skjutbara skorstenshuv.


Produkten monteras nu i . Jag ser inga problem med att man klär in sin skorsten i plåt för att skydda den men att sätta huv över är i de flesta fall helt onödigt om man inte har en väldigt kort skorsten och har återkommande problem med att vatten rinner ut ur skorstenskanalerna vid regn. Om fallhöjden är högre än meter från arbetsstället till underliggande plan som hindrar fortsatt fall bör uppstigningsanordningen förses med skydd mot fall. Stege fallhöjd under 4m . Förmodligen är den kärlek till elden som vi idag upplever något som sitter djupt rotat i människors själ sedan urminnes tider då elden stod för trygghet och skydd. Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten. De flesta flyttar i oktober-november till Danmark och återkommer i februari-april.


Kajan bygger bon i framförallt trädhålor och i skorstenar. Ungarna är flygfärdiga i början av juli. Vi mönstersyr skorstenshuvar som passar just Er skorsten. Valvet är lätt att montera Själv om man så önskar. Det är även öppningsbart utan verktyg, så sotaren klarar sig utan att ni behöver springa upp på taket och skruva locket av skorsten.


Vill ni ha ett ännu bättre skydd väljer ni även att helbeslå skorsten med plåt, det vill . Säkerhetssydd till skorstenen på din kamin för att ingen skall bränna sig. Denna produkt är endast möjlig att beställa tillsammans med en av våra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения