onsdag 20 mars 2019

Växter bra för luften

Växter hemma är inte bara vackert och trivsamt. Flera vetenskapliga studier och forskare är överens om att växter kan ha en positiv inverkan på luften i våra hem genom att neutralisera skadliga gaser. Nasa, amerikanska rymdstyrelsen, har kommit fram till att krukväxter är bästa sättet att rena luften på . Här kommer växter som ger dig bättre luft hemma!


Undersökningar visar att det verkar som att växter som kräver mycket vatten för att må bra förbättrar miljön i rummet allra bäst. Det går bra att glömma bort den i ett mörkt hörn för ett tag.

Det är en mycket enkel växt helt enkelt. Men det finns all anledning att ta väl hand om sin Svärmorstunga , och det är dess förmåga att ta upp giftiga ämnen ur luften , till exempel flamskyddsmedel som ofta förekommer i nya hus och på nytillverkade . Dessutom gör fukten från växterna att den statiska elektriciteten minskar. Gröna växter avger fukt vilket är mycket välkommet i den torra inomhusluften.


Därför är det bra att ha gröna växter invid datorn på skrivbordet. Men för några år sedan upptäckte jag gröna växter – som är relativt lättskötta. Många av dem mår till och med bra av att torka ut mellan varven.


Och inte nog med det: de renar dessutom ditt hem.

Och så är de så klart vackra också. Här är en lista på växter som är bra på att rensa luften inomhus. Men växter inomhus får oss faktiskt att må bättre rent fysiskt med. Det har visat sig i flera studier att växter som kräver mycket vatten för att må bra verkar förbättra miljön i rummet allra bäst.


Men de har också en annan fördel, de hjälper till att rena luften från föroreningar och höja luftfuktigheten. Det tycks som att växter som kräver mycket vatten för att må bra förbättrar miljön i rummet allra bäst. Den här växten ser man ofta på på kontor och restauranger, av en bra anledning.


De behöver vattnas endast då och då (ungefär gång per månad) and föredrar en torr miljö. De är svåra att ta död på. De kräver inte mycket solljus. Den tar bort bensen, formaldehy trikloroetyl och xylen från inomhusluft.


Varför naturliga luftrenare? Vi tillbringar största delen av våra liv inomhus, men luften som vi andas där är inte alltid bra. Inuti många byggnader är luften ofta för torr och dåligt syresatt. Utsläpp av ohälsosamma ämnen från teknik, möbler, material och miljöförstöringar försämrar också luften.


Du har säkert sett listorna med luftrenande växter som snurrat runt på nätet. Många artiklar anger NASA som källa, men redogör oftast inte för mer än att de utpekade växterna är alldeles särdeles bra på att rena inomhusluft. Förmodligen har artikelförfattarna inte ens läst originalstudien.

Flera växter visar sig nämligen ha fantastiska egenskaper i att absorbera och rena vår inomhusluft. Luftrenande växter som fredskalla, bergpalm, paradisträd och svärmorstunga kan alla minska koldioxid och göra luften i ditt hem fräschare. Att växter är bra för hälsan vet nog de flesta, men faktum är att vissa gröna och blommande krukväxter har bättre luftrenande egenskaper än andra.


Vare sig det handlar om bättre inomhusluft hemma i vardagsrummet eller på arbetsplatsen eller i skolsalen så kan luftrenande växter bidra till att minska halten koldioxid i luften. Tar upp koldioxid och avger syre. En av de viktigaste processerna i växter , både för växten själv och för resten av omgivningen, är fotosyntesen. Under fotosyntesen tar växten upp koldioxid ur luften och avger syre, i motsats till . Bakgrunden till detta är att. Där framgår att rumsväxtema på något sätt tar upp olika ämnen från luften.


Av skriften framgår att formaldehyd (FAD), bensen och andra. Aloe vera förbättrar sömnen genom att plantan renar luften. På nätterna avger de tjocka bladen syre, vilket förbättrar sömnkvaliteten. Förr i tiden användes växten för att bota sömnproblem och den verkar även lugnande för nerverna.


Många av våra vanligaste inomhusväxter, både blommande och grönväxter, bidrar på olika sätt till att rena luften ! En växande trend idag är just detta, att se på grönväxterna som luftrenare som dessutom skapar en lugn och harmonisk inomhusmiljö! Växter inomhus bidrar även till att höja luftfuktigheten och . När vi pratar om växter som renar luften menar vi plantor som tar bort farliga ämnen. Det handlar då framför allt om gifter som finns i färgen på väggarna, i heltäckningsmattor och produkter tillverkade av plast.


Det finns många växter som är bra på att ta bort de farliga ämnena bensen och formaldehyd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения