söndag 30 december 2018

Vattenburen pelletskamin

Pelletskamin för vattenburen värme eller varmluft. Har man vattenburen värme kan man välja en vattenmantlad kamin för att koppla på det befintliga systemet – och pannan blir en fullgod värmekälla för hela huset. UNICOMBI varmluft, den producerar varmluft och passar hus med direktverkande el.


Men medan vedkaminen brinner med hög effekt under kort tid kan. En pelletskamin fungerar i stort som en vedkamin – båda ger brasvärme och har hög mysfaktor.

Nomeniell Effekt, kW kW 12. Verkningsgrad , 9 91. Anslutning Skorsten Ø, 1mm, 1mm . Svar: Den är för småhushåll som har vattenburen uppvärmning och som vill koppla ihop vattenmantlad värme med resten av värmesystemet. Man behöver en styrning och en dockningstank som gör att du kan komplettera värmesystemet med energikällor som ex. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera.


Kombineras med fördel med KMP Drag, Skorrstensfri pelletskamin.

En klassiskt snygg och modern pelletskamin som ger både vattenburen värme och varmluft. Det är för många också ett bra sätt att minska sina kostnader för värme. Vi rekommenderar dig som har planer på att investera i en kamin att välja en smart vattenmantlad kamin.


Vattenmantlad vedkamin Aquarello Vattenmantlad vedkamin Tavo Vattenmantlad pelletskamin. OBS: Hydrocopper finns även i en version på kW samt i olika färger. Kontakta oss för mer information! Hydrocopper är världens mest avancerade vattenmantlade kamin, med bland annat automatisk inställning efter pelletskvalitet som är unikt för Hydrocoppern.


Välj din pelletskamin genom kategorier. Enkel att sköta och effektiv som värmekälla. Med en modern pelletskamin slipper du vedeldningens nackdelar och kan reglera uppvärmningen efter behov. Med Ecotec Tyr pelletskamin kan du drastiskt minska uppvärmningskostnaden och investeringar i ett dyrt vattenburet värmesystem. Den behöver ingen passning.


Kombikamin, ved- och pelletskamin , UNICOMBI och RMär två snygga kombikaminer för ved- och pelletseldning som kombinerar funktioner i en. En värmelösning med en vattenburen pelletskamin i kombina- tion med solfångare, gör att du kan minska din elförbrukning med ända upp till. Med solfångare får du ett miljövänligt modernt värmesystem där solen tar hand om ditt energibehov under 4-månader.

Effecta Comfort är förberedd för att kopplas. Med en eller flera värmespridare kan du värma huset i delar dit strål- ningsvärmen från kaminen inte når. Rören från kaminen döljs i ett listsystem för diskret montering.


Vår senaste värmelösning med en vattenburen pelletskamin i kombination med en eller flera värmespridare. Läs mer i våra faktablad om solvärme och ackumulator- tankar. Från förrådet matas pelletsen automatiskt in i . Vi får förutsätta att det inte finns någon vattenburen värme indragen i huset. Jag har haft pelletskamin och har nu pelletsbrännare i pannan.


Funderar på att satsa på en pelletskamin istället för en vanlig braskamin och tycker det finns flera hållbara tekniska och funktionella skäl för. Om den är vattenburen så borde en vattenmantlad kamin sänka kostnaderna rejält eftersom man då kan koppla en ackumulatortank till kaminen. Det finns faktiskt en nackdel med pellets också (även om den är väldigt liten) och det är att pelletsvärme inte är lika underhållsfritt som till exempel vattenburen eller direktverkande el, som är.


När du eldar med kaminpellets i din pelletskamin får du nämligen en varm skorsten eller rökkanal, vilket ger självdragsventilation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения