måndag 3 december 2018

Vedspis i köket

Drömmer du om att ha en vedspis i köket ? Här är fina spisar att bli inspirerad av. Och kolla vad man kan göra med en gammal uttjänt spis (nummer 10)! En klassisk svensk vedspis, Husqvarna nr 2 från ett kök i Växjö.


Tillsammans med kökskaklet ger det en riktigt fin gammeldags . Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart.

I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer. Det tidigare undantaget för vedspisar för köket försvinner medan det för kakelugnar och öppna spisar . Oavsett om du söker en vedspis av senaste snitt eller klassiska vedspisar kan vi lova dig en oslagbar värmekälla för köket. Verkningsgraden är en annan viktig detalj. Ju högre verkningsgra desto effektivare är spisen.


Därtill kommer att miljöbelastningen minskar om verkningsgraden är . Vilken vedspis passar mig? Här finner du vedspisar från Nordic Heating, både med och utan vattenmantel! Att köpa en vedspis är även ofta en god investering för hemmet.

Bland annat så skapar de känsla och atmosfär, är effektiva uppvärmningskällor, samt fungerar om du skulle bli utan el. Hur en vedspis ser ut är av största vikt för många. Spraket och värmen från en vedeldad köksspis ger en härlig frukost stämning.


I det lantliga köket är det mer en klassisk design i gjutjärn som passar bäst, medan en. Dofterna från grytan, ett långkok på spisen, är även för många en njutning. Med en vedspis i köket blir du oberoende av el och kan i alla lägen laga din mat och värma din bostad. Utvecklingen har kommit långt och numera finns . Spis och Kaminboden är Sveriges största leverantör av Viking smalspisar och vedeldade köksspisar och det till Sveriges bästa priser. Vi renoverar även antika vedspisar och kaminer med års garanti.


Jag undrar om bestämmelser kring vedspis i kök. Det ska gå en metallplåt från spisen, typ meter, men på sidorna, vad krävs där? Upp mot taket, vad krävs där ? De står långt ifrån spisen, 3–meter respektive meter. Svar: Jag förutsätter att det är en vanlig vedeldad köksspis . Jag skall renovera köket i min 70-talsvilla till sommaren. Köket är det kallaste rummet tyvärr.


Passar på att byta en klen altandörr m m. Vedspis eller annan värmekälla i köket ? En vedspis är pricken över i för det moderna köket.

Järnspisen är inte bara sällsynt vacker, utan också härligt funktionell och ger husets givna samlingsplats några extra grader i vintermörkret. Spisvärme, spisve spissvärta, spiskrok – alla dessa välkända begrepp visar hur viktig järnspisen en gång var. Ett direkt förbud tycker jag är förhastat, säger Bo Holmvall.


Man borde ta större hänsyn till effektivitet och verkningsgrad. I mitt barndomshem i Överkalix hade vi vedspis i köket , säger Ulla Modig. Men nu skulle jag aldrig vilja ha det – nej,nej.


Wamsler vedspisar för värme, matlagning och el-oberoende. Köp en vedspis för köket. I alla fall om du faktiskt vill ta steget och installera en gammal vedspis i köket eller i stugan och på så sätt bevara en liten del av vårt svenska kulturarv. Merparten av dem är inte byggda för att ha den verkningsgraden eller låga utsläppsnivå, säger Johan Schön.


De nya reglerna gäller endast nyinstallation av vedspisar och kaminer. Har man en gammal vedspis hemma i köket berörs man inte. Få nyheterna direkt till dig helt gratis - prenumerera på vårt . För att minska utsläpp av partiklar och kolväten införs hårdare regler till sommaren.


Dock gäller de nya reglerna enbart nyinstallation av vedspisar och kaminer. Har man redan en gammal vedspis i köket så berörs man inte. De skärpta reglerna är en god bit på vägen mot den nya kraven i EU:s . KÖKET som ligger på övre planet har trägolv, nyinsatt gammal vedspis , pärlspont på väggarna.


Luftig köksinredning med öppna hyllplan, rostfri diskbänk, keramisk häll, fristående skafferi. Utgång till stor balkong med fin sjöutsikt och sol hela dagen. SOVRUMMET har nyinsatt gammal charmig kakelugn, trägolv, fasta . HALL med vackra handmålade dörrar, klädhängare, trappa till övervåningen. Till höger KÖKET , stort härligt lantkök med plats för många runt matbordet. Allmogeluckor i furu, murad spiskåpa med vedspis samt bänkspis.


VV-beredaren och pumpen till brunnen sitter i köket under diskbänken. Det smala köket på Lilla Loka hade vedspis, en vit, modern Husqvarna med varmvattentank. Varma sommardagar blev det lilla köket närmast som en bastu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения